Goed doel verdient goed

De directeur van Unicef Nederland, Henk Franken, krijgt jaarlijks een prestatiebonus. Voor zijn inspanningen in 2005 ontving hij een bonus van tienduizend euro, bovenop zijn jaarsalaris van 142 duizend euro. Met de totale salariskosten (inclusief pensioen) van 190 duizend euro heeft Unicef de best verdienende directeur in de sector. Verder ..

Voor de bonus moet wel aan criteria voldaan worden, de directeur wordt afgerekend op onderwerpen als werving van nieuwe leden, inkomsten fondsenwerving, het kostenpercentage, het imago, en de naamsbekendheid. Maar toch.

Hoewel ik best begrijp dat ook directeuren van goede doelen redelijk betaald willen worden, doen deze bedragen nogal hoog aan. De man ‘verdient’ sowieso al 11.833 per maand! En hoeveel lidmaatschappen zijn er nodig om de 10.000 bonus er uit te krijgen en nog wat over te houden voor het goede doel?

Wat denkt u, mag een goede doelen topman top verdienen of verdient het goede doel iets meer?

Comments (2)Previous

Geld geen (verkiezings)probleem

Next

Boos = minder lucht

2 Comments

  1. Joep

    Ik vind het belachelijk. Het enige argument is dat hij in een andere sector ook zoveel zou verdienen. Dan moet hij in een andere sector gaan werken, en wel heel gauw. Vuile uitnemer. Het is gewoon handel die goede doelen. En dan maar mensen op straat laten lopen op basis van een minimumloon plus provisies. Als je aan die gasten vraagt waarom ze dat werk doen zeggen ze; het verdient goed. Ik vind dat in deze sector mensen moeten werken die idealistisch zijn ingesteld en geen mensen die 190.000 euro per jaar verdienen. Dit is absurd. Bovendien zie ik het nut uberhaupt niet in van zo’n organisatie als je alleen komt om de kinderen te helpen en je laat de ouders sterven. Ik zie de logica niet hoor. Lekkere toekomst voor zo’n kind zonder ouders. Bovendien was de helft van die ouders waren vijf jaar geleden ook nog een kind…Strategisch handelen noem ik dat. Unicef (en andere organisaties) moet(en) eens even heel gauw ophouden donateurs te ronselen op straat. peace!

  2. Edwin

    Mooi salaris, Unicef is natuurlijk ook niet zo maar een organisatie. Die aktie voor Bulgarije is een voltreffer, knap gedaan heer Franken. Geen moeite mee. Zelf verdien ik overigens een veelvoud, ik krijg wel een stuk minder:)>-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft