De regering moet de extra beveiligingskosten betalen die nodig zijn, als Tweede Kamerlid Geert Wilders voor zijn partij op campagne is. Dat heeft het presidium (bestuur) van de Tweede Kamer woensdag geschreven in een brief aan premier Jan Peter Balkenende. “We vinden dat de regering ervoor moet zorgen dat iedereen in alle vrijheid campagne moet kunnen voeren”, zei Kamervoorzitter Frans Weisglas in een toelichting. Geld mag daarbij volgens hem nooit een belemmering zijn. Verder ..

Op zich is het een mooi principe dat elke partij campagne moet kunnen voeren. Ik had me dan ook voor kunnen stellen dat Weisglas geroepen had dat ‘dreiging van geweld‘ nooit een belemmering mag zijn in een democratie. Maar nee, nu mag ‘geld’ geen belemmering zijn.

Als dat zo is, valt er nog heel wat te halen in de Tweede Kamer voor kleine partijtjes…