De longen van mannen van middelbare leeftijd die zich vaak boos maken en vijandelijke gevoelens koesteren gaan in de loop van de tijd sneller achteruit dan die van rustigere types. Hoe groter de woede, hoe slechter de longfunctie, zo blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van het Amerikaanse Harvard. Verder ..

Dat is getest op een groep van 670 mannen gedurende een periode van acht jaar. Stress en vijandigheid bleken nauw samen te hangen met de longcapaciteit. Waarom ze alleen gekozen hebben voor mannen is me een raadsel, ook weet ik niet of dit resultaat te generaliseren is naar vrouwen. Kort door de bocht zal dat wel, overmatig stress lijkt eigenlijk altijd ongezond te zijn.

Enfin mannen, u bent gewaarschuwd. Niet teveel opwinden over achterlijke mede weggebruikers en maakt u zich vooral niet druk over zonderlinge collegae of een uiterst moeilijke baas. Die kinderen gaan op een dag heus het huis uit en uw partner gaat vast niet vreemd. Na regen komt zonneschijn en meer cliche’s.

Hou het gewoon een beetje luchtig ..