Werd er altijd beweerd dat actualiteitenprogamma’s als Nova, Netwerk en 2Vandaag nogal ‘links’ gekleurd waren en zat daar waarschijnlijk een kern van waarheid in, nu lijken ze in een ruk opgeschoven te zijn richting ‘rechtse’ gekleurdheid. Jan Marijnissen kreeg de kans niet eens meer om een enkele zin normaal af te maken, Wouter Bos werd getorpedeerd alsof VVD en CDA geen enkele bezuiniging in hun verkiezingsprogramma heeft opgenomen. Sterker, dat ze van de AOW af willen blijven is verheven tot mantra, dat ze ter compensatie willen bezuinigen op zorg, sociale zekerheid en woningbouw is blijkbaar weinig belangrijk. Zelfs Geert Wilders kreeg vorige week amper een kritische vraag voor de kiezen.

Uberhaupt is er politiek inhoudelijk weinig tot niets te zien. Het kan dus ook zijn dat betreffende programma’s gewoon steeds beroerder worden …