Een man uit het Britse Staffordshire moest deze week zijn rijgedrag bij de rechter verantwoorden. Aziz raakte gehandicapt bij een bomexplosie in Irak, voordat hij dat land ontvluchtte. Zijn gevoel voor eigenwaarde werd door het ongeluk sterk aangetast. Daarom probeerde hij dat te doen wat hij nog wél kon: autorijden. Een vriend naast hem gaf aanwijzingen. Hele artikel

De politie had niets op zijn rijgedrag aan te merken maar de man werd toch voor de rechter gebracht omdat blind zijn en verkeer nu eenmaal een gevaarlijke combinatie is. De rechter beraad zich nog op de strafmaat.

In Nederland zou de man waarschijnlijk meteen geridderd worden en in de campagne van het UWV terecht komen. Ik hoor de Geus al kwaken: “Zie je wel dat je altijd nog iets kan, zelfs blind kan je gewoon buschauffeur worden!!”