Met beledigende opmerkingen over de zondagsrust heeft supermarktketen Dirk van den Broek zich de woede van klanten in het Twentse Rijssen op de hals gehaald. De SGP-fractie in de Tweede Kamer roept de overwegend christelijke bevolking op voortaan boodschappen te doen bij Albert Heijn.

In het eigen reclameblad Lekker Doen! noemt Dirk de zondagrust een ouderwets ritueel en zegt dat christenen nog niet zo lang geleden op zondag slechts naar de kerk gingen en in de voorkamer mochten zitten.

Het is weer zover hoor. Zeg als gelovige allerlei verschrikkelijks over andere bevolkingsgroepen en dat mag omdat het een ‘uiting van religie’ is. Maar verkondig waarheden als koeien – volgens mij zitten SGPers nog steeds op zondag in de kerk of de voorkamer – en men zoekt het tot aan de Tweede Kamer.

Is dit nu de scheiding Kerk en Staat?