Het zal u niet ontgaan zijn, het was vandaag Prinsjesdag. Hoewel het eerder Nationale Verkiezingsdag voor Kabinetspartijen was, en een feestdag bovendien. De minister-president besloot als eerste in de geschiedenis van prinsjedagen een eigen troonrede te houden (extra campagne activiteiten zijn nooit weg tenslotte) die begon met “U hebt het gehoord, Nederland werkt. Nederland is werk in uitvoering”.

Alle kabinetspartijen waren het eens, men dient ook zeer vreugdevol te zijn over het feit dat de WAO is leeggekieperd. Balkenende zag in dat de arbeidsongeschikte zo arbeidsongeschikt niet bleek, Maxime Verhage was blij dat de ex-WAOer zo gelukkig aan het werk was, de Geus was vorig jaar al stikgelukkig.

Ondertussen kreeg ik uitgerekend vandaag ook een artikel onder mijn neus van Louis van Overbeek (Katholiek nieuwsblad, 15 september 2006) over de herkeuringen. Over het feit dat menig keuringsarts zowel geweten als medische eed moest schenden om goed te keuren.

[edit]omdat ik in 2007 beboet ben wegens auteursrechtschending voor een te uitgebreid citaat, heb ik deze posting voor de zekerheid rigoreus ingekort[/edit]

“De hervorming van de WAO leidt ertoe dat verzekeringsartsen hun geweten geweld aandoen, patiënten schade berokkenen en zo hun medische eed schenden. De vertrouwenscrisis bij het UWV blijkt glashard uit een rapport, dat minister De Geus vorig jaar in het debat met de Kamer heeft verdonkeremaand.”

Zie ook het redactioneel commentaar in deze krant:
http://www.katholieknieuwsblad.nl/actueel23/kn2350a.htm