Leek Parlementaire Verantwoordelijkheid iets wat onder de kabinetten Balkenende was afgeschaft, zijn minister Donner en Dekker opgestapt voor we met onze ogen kunnen knipperen. Zeer terecht gezien het vernietigende rapport wat vandaag gepresenteerd werd. En triest dat er zo’n afschuwelijke gebeurtenis aan vooraf moest gaan.

Vraag je je wel af of dit kabinet nog steeds missionair kan blijven eigenlijk …

Update: Zojuist gaf minister Donner een toelichting in de Kamer en begon in mijn ogen met een hoop bagger. De nadruk werd gelegd op het feit dat problemen ontstaan waren voor zijn amtsperiode en hij tot aan het rapport geen enkele reden had gehad te vermoeden dat er problemen waren. Maaaaaaar de jofele Donner is de beroerdste niet en neemt dan toch maar zijn parlementaire verantwoordelijkheid. Eigenlijk zou hij liever het zeer belangrijke debat aangaan maar allee, dat ging even niet samen met het supersnelle nemen van parlementaire verantwoordelijkheid. Oftewel, het is niet zijn schuld, hij wist het niet, hij kon het niet weten, zal er niet verder over debateren en is een toffe peer dat hij nu snel aftreed.