Een tijdje terug reageerde ene Tirza op een onzinnige posting mijnerzijds. Ik beantwoorde een vraag, vroeg wat terug en was onder de impressie dat ze het moeilijk had met de scheiding en het terug bij elkaar komen van haar ouders. Ze reageerde echter niet meer, haar log had iets vreemds en ik vergat het weer.

Zojuist las ik bij Paool ineens dat Tirza het fictieve personage van Arnon Grunberg is. Ook Paool had interesse getoont en het fictieve persoon zelfs een hart onder de riem gestoken. En voelde zich toch wel een piepklein beetje voor lul paal schut staan. En zo ook ik.

Niet vanwege de stunt ansich. Zijn boek ‘Tirza’ kwam 20 september uit en haar een weblog laten schrijven is best een aardig idee. En wat is een reclamestunt weblog zonder bezoekers nietwaar, dus begrijp ik ook dat ‘ze’ wat in het rond spamt. Blijkbaar was de stunt ook aangekondigd in de krant, dat heb ik alleen even gemist. Enfin, allemaal leuk enzo. Het flauwe vind ik alleen dat ‘zij’ nogal serieus reageerde en nogal serieuze reacties gaf. En Grunberg daarmee in mijn ogen een klein stapje te ver ging om publiek te vergaren ..

Wat denkt u, leuke stunt of flauwe grap?

PSke: voor mensen denken dat ik totaal debiel ben, de melding dat Tirza een personage uit een boek is, staat pas sinds kort op het weblog vermeld…