Zoals Prinsjesdag een uitgelezen verkiezingscampagnekans *wow, mooi scrabblewoord!* was voor het overgebleven zootje tuig de coalitiepartijen, zo was de eerste dag van de Algemene Beschouwingen duidelijk het startsein voor de oppositiepartijen. Waarbij Wouter Bos en Jan Marijnissen het in mijn ogen redelijk goed deden. Bevlogen met een vleugje humor en enkele steken onder (en boven) water. Normaal is het waanzinnig saai niet zo interessant om te kijken, een hoop gelul gezwets en de amandementen verschijnen toch wel in de krant. Maar nu het te bezien is als uitgebreid verkiezingsdebat, kan het nog best wat informatie opleveren voor de kiezer (en is het verbale geweld over en weer echt beter dan een leuke stand-up comedian). Jammer dat de actualiteitenprogramma’s als Nova, Netwerk en 1Vandaag een (in mijn ogen althans) slechte weergave van de debatten geven.

Zo, dat is wel een erg algemeen stukje inderdaad. Verder kom ik gewoonweg even niet. Vanmiddag al behoorlijk last van evenwichtsnukken besloot ik vanavond dat het dan wel helemaal naar de klote te grabbel kon. Dus heb ik heel zondig een stukje cappuccino-chocolade van vriendje gejat gegeten! Dat klinkt geheel niet zo ernstig maar alles wat maar iets met koffie te maken heeft, zorgt bij mij voor duikelingen door de gang het wegvallen van evenwicht en placht ik daarom normaal gesproken te vermijden. Ik sta zit nu dus te zwaaien op mijn benen bureaustoel en nadenken begint steeds moeilijker te worden. Maar oehoehoew, wat was het een lekker stukje chocola!!

U nog gezondigd de laatste tijd? Of iets meegekregen van de Algemene Beschouwingen?