De uitkering voor nieuwe volledig arbeidsongeschikten gaat met terugwerkende kracht met 5 procent omhoog tot 75 procent van het laatst verdiende loon. (…) De opwaardering geldt voor arbeidsongeschikten die na 1 januari 2006 volledig en voorgoed zijn afgekeurd. Zij krijgen over dit hele jaar met terugwerkende kracht 5 procent extra.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen acht de tijd voor een verhoging nu al rijp omdat het economisch in Nederland veel beter gaat dan algemeen werd verwacht. De uitkeringsinstantie UWV raamt het aantal nieuwe volledig arbeidsongeschikten voor dit jaar op vijfduizend. Hele artikel

Ow ow, wat een feest. Je zou bijna vergeten dat de keuringen ronduit dramatisch zijn. Dat ook daar deze week nog debatten over zullen volgen vanwege weggemoffelde rapporten enzo. Of dat er ook nog ‘oude’ WAOers rondlopen.

Maxime weet van een druppel een oceaan te maken …Ãâ?šÃ‚