Emo

Gisteren mijn haar weer rood-zwart geverfd en vandaag bij de kapper geweest om de boel gezond en in model te laten knippen. Omdat ik niet kon kiezen tussen de verschillende suggesties, mocht ze haar gang gaan en dus werd het lang in laagjes, een beetje rommelig in model geplakt met een lange pony (ter hoogte van mijn onderkaak). Het was onnoemelijk gezellig, het kapsel geslaagd en intens tevreden snorde ik door naar de kroeg, benieuwd wat men zou vinden.

Nog geen stap binnen hoorde ik al een hoop geroep. Wat bleek, ineens was ik ‘emo‘. Geen clue wat dat was ben ik net maar even gaan zoeken. En emo blijkt: “Ook wel emocore genoemd. Substroming van hardcore, actueel rond de millenniumwisseling, waarin tekstueel ziel en zaligheid wordt blootgelegd. Emocore – in de volksmond: emo – is een substroming van de hardcore (de gitaarvariant), die eind jaren tachtig, 20ste eeuw ontstaat. Het onderscheidt zich van andere vormen van hardcore door in de teksten de nadruk niet te leggen op de boosheid, maar op het intellectuele, het poëtische en vooral het emotionele. De muziek van emobands is daarbij minder snel en agressief, harmonieuzer en melodieuzer. De zanger schreeuwt niet, maar zingt getergd, juist net tegen het schreeuwen aan. Wel dragen emocore bands de anti-commerciële houding van de hardcore hoog in het vaandel.” (Meer ..).

Het draait in elk geval om de emotie begrijp ik. En bijbehorende stijl is blijkbaar onder andere je haar zwart verven en voor je gezicht hangen, et voila.

Onder het zoeken kwam ik ook de anti-emo stroming tegen, maar het werd me niet geheel duidelijk wat zij tegen emo hebben eigenlijk. Lullige is wel dat een vriend van me bovenaan in google staat met zijn tee dee hee … anti-emo forum. Dus ik zal binnenkort wel uit mijn vriendenkring gezet worden 😉

Enfin, mij zegt het allemaal nog steeds niks. Ik heb gewoon heel leuk haar (sorry, camara stuk), dat vonden anderen gelukkig ook en ben verder allang blij dat ik de dag zonder ongelukjes ben doorgekomen.

U een kapsel met een verhaal?

Comments (1)Previous

Zaterdag Crypto

Next

Hirsi's invloed

1 Comment

  1. ricardo

    En hoe ziet een emo kapser er uit op een foto?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft