De waarden en normen discussie is een groot succes. Dat schrijft premier Balkenende in een nog geheime brief die in bezit is van RTL Nieuws. Door dit onderwerp op de agenda te zetten is het volgens de premier rustig gebleven na de moord op Theo van Gogh. In het document probeert Balkenende de soms wat filosofische discussie concreet te maken. Verder ..

Ben benieuwd hoe dat ‘concreet maken’ eruit ziet. Wellicht door truttigheid ten top (“Ik ben trots op Nederland is een initiatief van het CDA” – echt, deze link is een aanrader!) waar puur en vergrijst nationalisme hoogtij viert. Of richt hij zich op de afgedwongen charitas door de vele bezuinigingen in de sociale zekerheid, zorg en woningbouw? Ongetwijfeld zal het VOC-praatje ook om de hoek komen kijken, Balkenende verlangt terug naar een tijd van kolonisatie en slavernij waarin hij het zelf vermoedelijk niet ver geschopt had.

U iets concreets gemerkt van het ‘normen en waarden debat’?