De Haagse fracties van het CDA en de ChristenUnie/SGP vinden dat âââ?šÃ‹Å“er een einde moet komen aan de kloof tussen kerk en staatâââ?šÃ¢â??¢ en willen dat de sociale en diaconale activiteiten van kerken een rol gaan spelen bij de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Volgens CDA-raadslid Ries Smits rijdt de overheid zichzelf door een geforceerde scheiding tussen kerk en staat alleen maar in de wielen. âââ?šÃ‹Å“Kerken, moskeeën en tempels doen veel aan maatschappelijk werk en het is vreemd dat ze daarbij niet in aanmerking komen voor financiële ondersteuning.âââ?šÃ¢â??¢ Verder ..

“Terwijl de autochtone kerken leegstromen, groeien de migrantenkerken” en dat zit onze christelijke partijen natuurlijk wel hoog. Dus bedachten zij een ge-wel-dig plan. Zij gaan mensen dwingen om voor hun voorzieningen naar de kerk te gaan! Dat is wat makkelijker zieltjes winnen en gezien hun maatschappelijke taak dan nog gesubsidieerd ook. Twee vliegen in een klap, briljant!

Als je het mij vraagt is de enige juiste weg elke partij op godsdienstige grondslag per direct te verbieden. Pas dan wordt de scheiding kerk en staat correct ten uitvoer gebracht.

En anders ga ik voor het Vliegende Spaghettimonsterisme