Nou maandag ging het dan gebeuren hoor. De ‘Nederland in Beweging‘ alweer opgepakt, weer wat beter op mijn gezonde dieet letten en .. gelijk ook stoppen met roken! Zondagnacht vol goede voornemens en vrolijke spanning rookte ik heel bewust mijn laatste sigaret en ging intens tevreden slapen. Ha, ik voelde me al helemaal gezond enzo.

Maar de maandag brak aan en toen ik uiteindelijk eens wakker werd voelde ik me alsof er een tractor over me heen gereden was. Drie keer! Minstens!! Bovendien werd ik ongesteld, staan mijn trommelvliezen in mijn hersenen gedrukt, zijn mijn ogen wat ontstoken en en en .. heb ik me lange tijd niet zo waanzinnig belabberd gevoeld fysiek. Dus – hoe voorspelbaar – greep ik na een uur toch een sigaret en werkte vanmiddag een halve zak bros naar binnen. Way to go CiNNeR!!!

Meest stomzinnige is wel dat ik weet dat ik me beter zal voelen als ik niet meer rook. Meer lucht, betere reuk, fijnere smaak, geen stank meer, vermindering van gezondheidsrisico’s, mooiere huid, niet meer afhankelijk van een verslaving en een fikse financiele vooruitgang. Bovendien is vriendje vorige week maandag gestopt met roken en zijn enthousiasme een niet-roker te zijn is echt heus aanstekelijk. En wat is nu toch het voordeel van roken? Ik word er iets rustiger van en zelfs dat is een leugen. De enige stress die verminderd wordt is de verslavingsstress.

Belangrijker, ik wil ook graag stoppen met roken. Bij elke shaggie voel ik me een onnoemelijke loser en smaakt het behoorlijk smerig. En toch steek ik hem op.

Maar goed, laat ik er niet verder om treuren. Vandaag een nieuwe kans …

En nu met u als stok achter de deur .. hoop ik.