“Ga aan het einde van de weg linksaf. Kom op Wouter, jij ook!”, zegt Femke Halsema. Het is de FemFem, de laatste aanwinst in de stapel met campagnemateriaal voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Verder .. De FemFem is gratis te downloaden om de stem van het TomTom-navigatiesysteem te vervangen. Ze geeft net als de TomTom de weg aan, maar voegt af en toe een stukje ‘humor’ toe. Groen Links wil er mee laten zien dat zij niet per se tegen auto’s is.

Het lijkt dit jaar wel de verkiezingstrijd van de grappen, grollen, ludieke acties en persoonlijk gedoe. Waarbij ik de grappen en grollen van Groen Links leuker vind dan CDA’s trutteninatief (Kom nou toch, zijn Kort Jakje en Berend Botje nu echt de liedjes die maken dat we trots op Nederland moeten zijn? Laat staan een goede reden om CDA te stemmen??) maar dan nog…

Het heeft iets merkwaardigs in zich. Alsof we een stel debielen zijn die geen interesse voor de politiek hebben, dus overgehaald moeten worden met boodschappen verpakt in ludieke stuntjes, grappige spotjes en zelfs kookwedstrijden. In dusdanige hoeveelheden dat het lichtelijk irritant begint te worden ..

Of trekt het u over de streep?