Hoewel het kabinet nog staat te juichen en te glimmen van zoveel goeds, blijft het zorgen in de zorg. Werd van de week bekend dat de premies zorgverzekeringen zo’n beetje honderd euro zullen stijgen volgend jaar, vandaag kwam naar buiten dat chronisch zieken gemiddeld 1 euro terug krijgen van de no-claimregeling. Met de mededeling dat een deel ziekenfondspatienten hun teruggave in de loop van het jaar weer terug moesten inleveren omdat, jawel: “Ze hebben er veelal geen rekening mee gehouden dat de ziekenhuizen nu nog over 2005 declareren en de verzekeraars moeten terugkomen op hun eerdere no-claimbeschikkingen.” Natuurlijk, het is alltijd de schuld van de patient, zo niet dan toch ..

Overigens blijft het niet alleen tobben voor de patient, ook de arts is weinig tevreden. Zo is opnieuw gebleken dat artsen gemiddeld 53,5 uur per week werken waarvan zij gemiddeld 31 uur per week bezig zijn met patiëntenzorg. De overige 22,5 uur gaat op aan administratieve romplsomp!

Prachtige resultaten, wat een kabinet!