De links hoeven niet meer geplaatst, u heeft het verschrikkelijke nieuws natuurlijk allemaal al vernomen: LINGO STOPT!! Van burger tot Tweede Kamer, Jan en Alleman raakten in rep en roer. Zelfs de Minister-President sprak zijn medeleven uit, humaner dan u hem ooit gezien hebt. Blijkbaar werkt het gemis van een tv-spelletje wel op het gemoed, in tegenstelling tot opgesloten kindertjes enzo. (Of is er een sexistisch motief te ontdekken, hij blijkt een zwak voor Lucille Werner te hebben).

Maar goed, ook ik moet nageven dat de reden om dit programma te schrappen, te onbenullig voor woorden is: er kijken voornamelijk ‘oude kijkers’ naar. En ja, hoewel ze nogal massaal kijken, is de groep niet ‘aantrekkelik’ genoeg.

Overigens lijkt er al een ommekeer te zijn, in het late journaal werd verklaard dat Lingo toch niet stopt. Kunt u met een gerust hart gaan slapen ..