Verkiezingen zijn tegenwoordig niet meer compleet zonder *tromgeroffel* De Stemwijzer!! Persoonlijk vind ik het een van de beroerdste uitvindingen ooit. Elk jaar blijken er bij politici erg merkwaardige resultaten uit te komen, zo ging Mark Rutte enthousiast aan de gang en eindigde zijn VVD onderaan, zwaar in de min. Toch zijn er hordes burgers die hun hersenen maar laten voor de grijze massa die het is en het stemmen overlaten aan de stemwijzer. Het stimuleert blijkbaar niet tot nadenken maar tot stomzinnig stemmen. Zonde!

Maar goed, dat ding is er en zoals elke nerdblogger heb ik hem toch even doorlopen. De schade viel mee: SP, Partij voor de Dieren, PvdA, D’66 en Christen Unie in de plus, vervolgens: CDA, Fortuyn, Groep Wilders, Een NL, SGP en VVD. Mijn rijtje is het niet maar in elk geval heeft links de overhand, dat is al beter dan vorig jaar.

In hoeverre maakt u gebruik van de stemwijzer?