De cijfertjes van het CPB liggen op tafel, dus komen ook de discussies op gang over een miljoen hier en een miljard daar. Vaag blijft echter hoe het gaat uitwerken. Echt gaat uitwerken.

Dat het CDA zoveel miljard wil bezuinigen op de zorg bijvoorbeeld maar op enkele miljoenen blijft steken, is weinig indrukwekkend. Het zal uw tijd wel duren. Dat menig ziekenhuis geregistreerde en verzekerde medicijnen tegen bijvoorbeeld kanker niet verstrekt vanwege gekrompen budget is al een stuk tastbaarder. Dat u als patient vaak niet eens weet dat die medicijnen bestaan is nog wat griezeliger. Dat daar tientallen tot hondertallen mensen per jaar aan dood gaan terwijl dat niet nodig was, zou u moeten treffen als een mokerslag.

In dat licht gezien zijn de voorgestelde bezuinigingen op de zorg ineens geheel anders nietwaar ..