Er moet een parlementair onderzoek komen naar de puinhopen rond de herkeuring van WAO’ers, bepleit SP-Kamerlid Jan de Wit. “Minister De Geus heeft tienduizenden mensen met beperkingen of chronische ziekten in diepe ellende gestort, artsen gedwongen op onverantwoorde wijze te werk te gaan en minder dan een hand vol mensen aan vast werk geholpen. Als dit geen schandaal is, wat dan wel?”

Een exemplarisch voorbeeld van de werkwijze van De Geus: hij heeft een jaar geleden een onthutsend rapport van de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) achtergehouden voor de Tweede Kamer, terwijl op dat moment de onrust onder verzekeringsartsen over de gevolgen van de herbeoordeling werd besproken.  Enkele andere redenen om een parlementair onderzoek te vragen …

Met het huidige klimaat waarin WAOers bezien worden als frauderend uitschot wat best kan maar niet wil en de politieke blijheid dat een deel arbeidsongeschikten nu in elk geval helemaal buiten de statistieken vallen, vrees ik dat de SP niet ver gaat komen …