CDA’leider Balkenende heeft een nieuw plan speciaal voor de donkere dagen. Geen kerstpakket onder de boom, maar… een energiebox. De energiebox is een doos gevuld met energiebesparende apparaten, zoals een ‘standby-killer’ of een brievenbusafsluiter. Balkenende roept bedrijven op deze box met kerst aan hun werknemers te schenken. Verder ..Ãâ?šÃ‚

Volgens zeggen gaat hij ‘zelf het goede voorbeeld geven’ door al het personeel van Algemene Zaken deze energiebox te schenken.

*Zucht* Het was fijner geweest als de gasprijs gedaald was op het moment dat de olieprijs daalde (als de kippen bij om mee te verhogen en als een slak zo traag mee te verlagen). Als de gasprijs uberhaupt eens losgekoppelt was van de olieprijs. Als de exra compensatie die energiebedrijven ontvingen terug was gegaan naar de consument in plaats van de bonussen van directeuren. Of als milieu dan minstens een plek had gekregen in het verkiezingsprogramma.

Maar nee, niets van dit al. De ambtenaar krijgt eerst een verdubbeling van de energieprijzen in zijn maag gesplitst om daarna onder de kerstboom het stukje ‘eigen verantwoordelijkheid’ te krijgen van Jan Peter de Kerstman….