CDA-leider Jan Peter Balkenende is boos over de uitspraak van PvdA-Tweede Kamerlid Frank Heemskerk dat uitvoering van het zorgplan van het CDA ertoe kan leiden dat ”meer mensen doodgaan”. Balkenende heeft hierover volgens zijn campagneleider gebeld met PvdA-leider Wouter Bos. Verder ..

Van Heemskerk redeneert dat de miljardenbesparing door meer efficiency zal resulteren in bezuinigen op de duurste patienten. Bovendien wordt volgens het CDA-plan 80% onderhandelingsruimte gelaten tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars waardoor de zorgverzekeraars teveel macht krijgen.

Ik moet zeggen dat ik zulke uitspraken alleen maar kan toejuichen. Tenslotte is het nu al zo dat levensreddende medicijnen soms niet verstrekt worden door ziekenhuizen omdat het budget niet wordt verstrekt en zorgverzekeraars indringende beslissingen nemen over medicijnen en ingrepen. Er gaan dus nu al aantoonbaar meer mensen dood vanwege huidig beleid. En als Balkie ergens kwaad over kan zijn, dan is het dat beleid!!

Menig maal is de politiek gevraagd hoeveel een mensenleven mag kosten. Nooit heeft de politiek die vraag beantwoord. Het wordt tijd dat ze dat eens gaan doen …Ãâ?šÃ‚