Zo behoor je als WAOer tot een vergeten groep, zo staat de WAO plots hoog op de politieke agenda! Met dank aan Wouter Bos en 1Vandaag die het onderwerp inbrachten bij het lijsttrekkersdebat.

PvdA-voorzitter en campagneleider Michiel van Hulten kwam daarbij in mijn ogen werkelijk grandioos uit de verf. Helder en beargumenteerd zette hij uiteen wat er a-sociaal is aan de herkeuringsgolf. Dat het geen nut heeft mensen uit de WAO op straat te gooien zonder dat er eerst werk is voor die mensen. Dat de kabinetspartijen er duidelijk vanuit gaan dat menig goedgekeurde voor de lol thuis zit aangezien zij continue blijven roepen dat mensen gewoon aan het werk kunnen, ook al vertelt de praktijk heel anders.

En inderdaad bevestigde CDA als VVD dit door opnieuw op te gaan in vage vertelsels als ‘wij geven een activerend perspectief uit de verzorgingsstaat’ en ‘het is a-sociaal mensen in een uitkering te laten’. Totaal nietszeggend gezwam om te pogen een desastreus beleid te verdedigen.

Hopelijk blijft dit hoog op de politieke agenda staan … en hopelijk wint links de verkiezingen.