De 41-jarige man moest van het Montessori Lyceum in Den Haag vertrekken nadat aan het licht was gekomen dat hij al anderhalf jaar een relatie had met de minderjarige leerling. Het afscheid van de docent ging echter gepaard met een groots afscheidsfeest en een gouden handdruk van 20.000 euro.

Daarnaast werd de moeder van de 16-jarige leerlinge, die destijds ook als docent werkzaam was op de school, ontslagen wegens ‘slecht functioneren’. Dit gebeurde niet lang nadat zij de relatie bij de directie kenbaar had gemaakt. Verder ..

Gelukkig ‘begrijpt’ onderwijsminister van der Hoeven dat hier ophef over is ontstaan. Of verder iemand het begrepen heeft weet ik echter zo net nog niet:

Andere docenten van de school zijn woedend over de gouden handdruk die de man heeft gekregen, mede omdat het lyceum enkele jaren geleden nog in financiële nood verkeerde.

Je zou toch eerder woede verwachten dat de moeder die niets misdaan heeft ontslagen wordt en de mijnheer die relaties aanknoopt met minderjarigen twintig duizend euro en een feessie toe krijgt?!