Vrijdag toevallig De Jakhalzen in De Wereld Draait Door gezien? Jakhals Isolde bracht een ontbijtje aan spindoctor van het CDA Jack de Vries. De verkiezingszege was hem blijkbaar nogal naar het hoofd gestegen want plots kon hij het niet laten een uitstapje naar de voorgrond te maken. Uitgebreid gaf hij aan hoe hij het radio 1 verkiezingsdebat had georchestreerd, daarbij had ingecalculeerd dat Wouter Bos over ontslagrecht zou beginnen en de tactiek was er niet op in te gaan maar te stellen dat Wouter Bos draaide en oneerlijk zou zijn. Wetende dat het negatieve zou blijven hangen en Jan Peter een vliegende start zou maken.

Vermoedelijk voelde hij zelf net zo plotseling – doch te laat – dat hij meer vertelde dan goed voor zijn beroepsgroep is en snel riep hij drie keer dat het natuurlijk ging om Jan Peter en ‘bij zichzelf blijven’. Want hoewel iedereen stiekem best weet dat niet partijleiders maar spindoctors verkiezingen winnen, heeft menigeen de woorden van Balkenende geloofd en Wouter Bos er op afgerekend. En toonde deze spindoctor zich niet erg wijs de tactiek der ‘kiezers-trappen-overal-in’ van het dak te schreeuwen.

Voor hetzelfde geld hebben we binnen twee maanden weer verkiezingen nietwaar …