Er is weer historie geschreven in Nederland, voor het eerst in de parlementaire geschiedenis heeft de nummer 1 van een partij minder stemmen gekregen dan de nummer 2. Het zal u niet ontgaan zijn, Rita Verdonk was vandaag een trots en gelukkig mens. De Jakhalzen bekroonden haar tot miss voorkeurstemmen en even hielden we ons adem in of er een gelukstraantje weg gepinkt zou worden. Al met al was het een griezelige bedoening. Vanmiddag gaat zij bekend maken of ze de leiding van de partij gaat claimen te ja of te nee.

Vraag ik me af – bij voorbaat excuus voor eventuele lange tenen – zijn we met zijn allen zo geschuffeld geworden dan? Dat een minister president die RTL-Boulevard presenteert en meer spindoctor dan wat anders verwoord, zo massaal wordt gezien als betrouwbaar man en we nu ook nog de IJskoninging van de Lage Landen een kant-en-klare eigen partij wil overhandigen?

Het is dat ik een alcoholintolerantie heb …