De Vereniging tot Behoud van Sinterklaas protesteert tegen de officiële ontvangst van de Kerstman op 9 december in Noordwijk. “De Kerstman is een verzinsel van bedrijven die rond de kersttijd hun omzet willen verhogen”, verklaart voorzitter Tom Hesselink. “Nederland heeft met Sinterklaas een heel speciale heilige, zijn feest mag niet in de schaduw komen te staan van een door de commercie uitgevonden dikkerd.”

Die ‘door de commercie uitgevonden dikkerd’ is anders een en dezelfde als de ‘heel speciale heilige’. Het zou dus correcter zijn te stellen dat de commercie er voor gezorgd heeft dat de goed heiligman zichzelf is komen beconcureren vanuit het buitenland. Maar goed, deze vereniging stelt ook dat sinterklaas een verchristelijking van Wodan is maar verwijzen tegelijk naar de de heilige nikolaas en zijn enthousiast voorstander van de bisschop outfit moderne stijl. Lichtelijk verwarrende visie …

Enfin, bent u een sint- of eerder een kerstliefhebber?