De kracht zit in de herhaling zal Balkenende gedacht hebben toen hij vandaag opnieuw aan het pruilen sloeg over het nieuwe parlement. Waarbij hij dezelfde fout maakt – maar dan aanzienlijk bewuster waarschijnlijk – als de media door te stellen dat de kamer een generaal pardon heeft afgedwongen. Kan er nu geen journalist opstaan om even te melden dat het slechts een stopzetting van uitzettingen is tot er een nieuw kabinet is geformeerd!

Anyhoe, anyway, het volgende stukje gaf de bedoeling wel weg waarschijnlijk:

Ingewijden vrezen dat PvdA en SP gesteund door een linkse meerderheid ook een geplande huurverhoging voor volgend jaar zullen tegenhouden en ondertussen aan de formatietafel zaken proberen terug te draaien.

Oftewel het CDA wil dat de Kamer haar kop houdt en tegelijk de formatie zo lang mogelijk rekken zodat alle omstreden beslissingen die het rompkabinet niet zou nemen wel uitgevoerd en onomkeerbaar zijn. Alles behalve de CDA-kiezer kan fijn de pleuris krijgen blijkbaar. En dan is het mei 2007 en kunnen de nieuwe verkiezingen wel uitgeschreven worden ..

Ondertussen heeft Opa B. de hand kunnen leggen op het eerste bewijsstuk