De Geus leefde zijn frustratie over het vragenuurtje mbt de Nova-uitzending over desastreuze herkeuringen afgelopen weekend maar uit op de nieuwe Tweede Kamer voorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) door haar openlijk en vooral langdradig aan te spreken op haar functie. “Ja. U moet mij wel heel duidelijk het woord geven hoor. Anders kan ik niet beginnen. U bent echt de baas hier in de Kamer en u bepaalt dus .. eh .. nou goed *Diepe zucht a la ‘vrouwen-kunnen-ook-niets-en-PvdA-vrouwen-al-helemaaaaal-niet* Voorzitter ..”

Het kon niet verhullen dat de herkeuringsoperatie een sociaal drama is en de Geus als enige in de Kamer blijft volhouden dat een en ander ‘voorspoedig verloopt’. Toch staat het onderwerp duidelijk niet bijster hoog op de agenda, verder dan het vragenuurtje komt het vooralsnog niet …

Overigens was Gerdi Verbeet niet erg onder de indruk van het gesukkel van de Geus. Ze lijkt verder een prettige stijl van voorzitteren te hebben. Oplettend houdt ze bij of vragen werkelijk beantwoord zijn, grijpt in als dat niet het geval lijkt, geeft telkens een samenvatting van toezeggingen en pint ministers daar meteen op vast. Vooralsnog in mijn ogen een fijne verbetering …