Italie tegen heroine-look

Mooi bericht om de week mee te beginnen als je het mij vraagt. De Italiaanse overheid wil geen aneroxia patienten als mode- of rolmodel op de catwalks zien. Zij hebben daarom een overeenkomst gesloten met de modebranch: toekomstige modellen moeten aan de hand van een doktersattest aantonen dat ze in goede gezondheid verkeren en geen eetstoornissen hebben. Verder moeten designers in hun collectie voortaan ook de confectiematen 40 en 42 opnemen.

Op die manier hoopt men te voorkomen dat jonge meisjes zich zelf uithongeren om dezelfde superdunne lijn te krijgen als extreem magere modellen alsook te voorkomen dat de modellen zelf ernstige problemen krijgen. Eerder dit jaar overleed de succesvolle Braziliaanse mannequin Ana Carolina Reston, die leed aan anorexia. Pas 21 jaar jong woog zij voor haar overlijden slechts nog veertig kilo bij een lengte van 1,74 meter.

Hopelijk doet dit goede voorbeeld andere landen goed volgen!!

Comments (1)Previous

Energie en de 'overstapboete'

Next

Schijf van Vijf

1 Comment

  1. ik ben het er ook honderd procent mee eens hoor 😛 maar ik word ook veel uitgescholden omdat ik maatje 32-34 heb en ik ben 15 jaar en ben 1.68 lang… ik word daar ook mee uitgescholden voor anorexia patient!! maar ik eet verder gewoon zoveel als ik zelf opkan.. ik honger mezelf niet uit! mag je dan wel gewoon dun zijn? ik vind die modellen op de catwalk ook te dun.. maar ik kan niet klagen want ben het zelf ook!! heeft iemand tips om mischien aan te komen?:((:”>::)>-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft