De PvdA lijkt van de kiezer de schuld te krijgen voor het afhaken van SP en GroenLinks bij de besprekingen voor een nieuw kabinet. In de vrijdag gepubliceerde politieke barometer van Interview/NSS van het tv-progamma NOVA gaan Bos en de zijnen 3 zetels terug naar 31, krijgt de SP er 2 bij en komt op 27, en komt GroenLinks met één zetel meer op 8. (ANP)

PvdA lijkt sowieso het politieke zwarte schaap van het moment te zijn. Vanaf het leugentje van Balkenende in het eerste verkiezingsdebat ging het reeds mis en die trein denderd maar door. Wat wie ook doet – of het nu Verdonk of Jan Marijnissen betreft – de link naar Wouter Bos is snel gelegd. Zelfs een motie gesteund door een kamermeerderheid lijkt geheel ende alleen iniatief van Wouter Bos te zijn. Als het misgaat dan natuurlijk. Zodra het ten goede keert wordt het een ander verhaal. Nu zijn ze blijkbaar ook al geheel verantwoordelijk voor de zwakheden van andere partijen.

Zelf begrijp ik nog maar heel weinig van de Nederlandse kiezer ..