Van Barneveld Wereldkampioen (PDC)

Zo wist ik mijn jaar goed te beginnen door een van de spannendste dartswedstrijden allertijden te missen *woeaaaaaah*. Gelukkig zend SBS6 tegenwoordig ook herhalingen uit via internet (kan je nagaan, met de uitslag reeds in mijn achterhoofd toch stikspannend om de laatste sets te kijken!). Anyhoe, in een drie uur durende uitputtingsslag weet Van Barneveld van achterstand terug te komen om in de aller-, allerlaatste leg te winnen van elfvoudig PDC kampioen Phil Taylor. De reden dat hij overstapte van de BDO naar de PDC en hij flikt het hem maar mooi in het eerste jaar van zijn overstap!!

Overigens wordt Van Barneveld als nogal arrogant gezien door het nederlanse publiek, onder andere omdat hij altijd overal de beste wil zijn. Maar ik heb zelden een winnaar van zo’n kampioenschap zich zo bescheiden zien opstellen in het interview meteen erna. Hij bleef continue benadrukken hoe sterk Phil Taylor is en eindigde met “Ik heb dan nu gewonnen, maar Phil Taylor blijft de betere speler hoor”

Nu op naar aanstaande zaterdag, dan begint de Lakeside World Darts. Hoewel de betere spelers bij de PDC lijken te zitten momenteel, toch mijn favoriete kampioenschap darts. En wie weet wat Van Gerwen daar voor verrassing kan brengen ..

Weinig CiNNeR-lezers kunnen darten echt waarderen maar toch: welk kampioenschap is inmiddels uw favoriet?

Comments (4)Previous

Gelukkig Nieuwjaar!!!!

Next

Ik ben gestokt!!

4 Comments

  1. Hoewel niet overmatig geïnteresseerd (ik had de finale ook gemist en zelfs nog niet de moeite genomen om de uitslag op te zoeken) vind ik de Lakeside toch aantrekkelijker om naar te kijken.

  2. Pukske

    ja toch de lakeside hoor….waarom? Geen idee, misschien omdat het de eerste wedstrijd is die ik gezien heb.

  3. De Lakeside natuurlijk. PDC, wat is dat dan? 😉

  4. @Frans: meer showelement ook denk ik maar misschien ook gewoon bekender van tv.

    @Puskske: dat speelt bij mij ook mee denk ik, de Embassy wordt veel langer uitgezonden dus blijft de ‘eerste’ 🙂

    @Adriana: dat was een verdomd spannende wedstrijd gisteren 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft