Anti-spam-dingskies

Ze worden steeds populairder, het blokje waarin enkele cijfers en letters overgetypt dienen te worden om te bewijzen dat je geen robotje bent maar een zeer serieuze reagluurder. Ze worden echter ook steeds moeilijker te lezen heb ik het idee. (Of mijn ogen geven een allergische reactie bij dit soort anti-spam-dingskies, dat kan natuurlijk ook).

Sommigen gebruiken steeds fabeltastischer lettertypes waar ik van alles in kan lezen en dus niets van kan maken. Sommigen gebruiken steeds spectaculairdere achtergronden waardoor ik amper nog een letter, laat staan een cijfer kan ontcijferen. Sommigen doen het zelfs allebei en dan geef ik het na zes keer maar op.

Herkent u dit of wordt het tijd dat ik een opticien ga bezoeken?

Comments (18)Previous

Let’s Play Daaaaaaarts!!! (4)

Next

Zaterdag Crypto

18 Comments

 1. Ik word ook gestoord van die letterbrei. Vooral de wordverification van Blogger vind ik irritant en vooral streepjes web-log. En nu we toch aan het mopperen zijn, sommige blogs hebben geen ‘onthoud mij’ cookie. Elke keer moet ik alles intypen, bah. Binnenkort gooi ik die blogs uit m’n lijstje.

 2. Aan de andere kant heb ik wel eens een spamrobot meegemaakt die in een nacht 4 triljoen reacties op m’n weblog had gezet. Dan toch maar liever die moeilijke letters.

 3. Had je ze allemaal geteld dan Mack ;).
  Ik heb overigens zelf het idee dat die spam wel meevalt de laatste tijd, of het is te stil op m’n log en denken ze da heb geen nut om daar te spammen, toch niemand die het leest hehehehe

 4. Ik wordt ook doodmoe (letterlijk, mijn ogen zijn inderdaad niet al te best dus ik moet nogal zitten turen om de boel te ontcijferen) van die lettercodes. Voor mij zijn dan vooral die van webstreepje logs irritant omdat ik ook nog licht kleurenblind ben waardoor het onderscheiden van de bedoelde letters in de brei van kriebeltjes soms onbegonnen werk is zodat ik soms gewoon maar wat intyp om een andere te krijgen die hopelijk beter te ontcijferen is. Ik kom door die grap bijna niet meer aan de logs toe buiten mijn vaste dagelijkse lijst van een stuk of 25 en dat vind ik eigenlijk doodzonde, ik heb nog een lijst met meer dan honderd logs die ik altijd met enige regelmaat bezocht en waar ik nauwelijks meer kom. Niet alleen omdat mijn ogen op een gegeven moment de moed opgeven trouwens: door het systeem bij webstreepje waarbij die code in een aparte pagina verschijnt en daarna de oorspronkelijke pagina opnieuw geladen moet worden duurt reageren daar vaak ook erg lang.

  Ook reageer ik bij de logs met dergelijke codes gewoon wat minder: als iemand anders al een soortgelijke reactie heeft gegeven denk ik al snel “laat maar”

 5. Op onderstaande site kan je een code vinden om spam te stoppen op je site:

  http://english-35012237001.spampoison.com/

  These links will redirect email harvesting bots to trap sites that will feed it with an almost infinite loop of dynamically generated fake email addresses, mostly on known spammer owned domains! This will render their harvested lists pratically useless and of no commercial value.

 6. Ik zie ze ook wel eens en als ik wil reageren ben ik 15 minuten kwijt.:x

 7. @Pascal: geen cookie kan ook irritant zijn maar kunnen sommige loggers niet zoveel aan doen geloof ik. En met automatisch aanvullen aan heb ik dat liever dan een brei aan code waar ik niets mee kan

  @Mack: ik heb niet zoveel tegen de manier maar waarom moeten de letters zo onduidelijk? Je hebt ook hele duidelijke ani-spam-woord-dingskies en die houden net zo goed tegen als de onleesbare ..

  @Mannie: het valt bij mij ook erg mee. Maar dat zal ik maar snel afkloppen, in vlagen heb ik er weer 1000 per dag :((

  @Frans: oew dat doe ik ook wel, bagger intrypen zodat ik een nieuwe en hopelijk betere krijg. verder bezoek ik al veel minder weblogs dan ik zou willen, meestal zet ik maar door 🙂

  @Immanuel: klinkt niet gek, misschien wel een idee. Vraag me alleen af of Google en MSN crwalers dan niet ook geweerd worden?

  @Redstar: het houdt je van de straat 🙂

 8. :-?Ik heb ze niet..(nodig?)

  Maar waarom vraag jij dan emailadres op in je comments?
  (Heb mailformulier)

 9. Aan spam is trouwens veel te doen zonder dat je al dat soort anti-spam-dingskies op je blog moet zetten. Neem bv Akismet, spreek met je host om bepaalde IP’s afkomstig van spambots definitief te blokken. Maak een .htaccess file noem maar op. Voldoende mogelijkheden zonder je bezoekers op te zadelen met teveel fratsen

 10. Het is ook zwaar irritant. Ik erger me er ook dood aan, maar zo heb ik overal wel iets tegen 😉 en moeten we het er maar gewoon mee doen. Maar volgens mij, als er een stemming gehouden zou worden, zou iedereen liever het risico op spam lopen dan die eeuwige ongepaste codes in te moeten typen.

 11. ja ik zat me laatst nog af te vragen hoe lang iedereen dit gedoe nog volhoudt, ik vertyp me vaak, kan het slecht lezen en ben toch echt niet aan nieuwe bril toe.:o

 12. citrientje

  ook hekel hier aan maar ik kan het nog wel lezen, maar vraag me al langere tijd af of ik niet tijdens extreme vermoeidheid mijn ogen es moet testen. Dan zie ik dubbel en scheel.

 13. Ik gebruik WordPress met Akismet. Werkt ideaal.

  CAPTCHA’s (zo heet die letterbrei) werken nu even, maar zijn irritanter dan ze waard zijn. Wat veel beter werkt (en wat volgens mij de toekomst is): OpenID. Ben je ook af van al die accounts met wachtwoorden die je overal moet aanmaken.

 14. @factor X: hoe bedoel je dat? Ik heb ook niets tegen anti-spam oplossingen maar wel ales ik ze niet gelezen krijg 😉

  @Redstar: is ook zo maar bv web streepje log gebruikt het standaard. Heb zelf een askimet key aangevraagd begin vorig jaar maar tot op de dag van vandaag werkt hij niet :((

  @Wenz: denk het ook. En toevallig kreeg ik die van jou onlangs niet gelezen *grinz*

  @Jackie: zolang er spam is zal het wel gebruikt blijven vrees ik ..

  @Citrientje: heb ik ook maar als ik mijn ogen laat testen komen ze er verschrikkelijk goed uit.

  @Tim: zei net al tegen redstar, krijg die askimet-key niet aan de praat (de tweede ook niet helaas)

 15. Als je wilt kan ik je daar wel bij helpen. Heb het voor twee weblogs al ingesteld (mijn eigen en eeelise.nl), dus een derde moet ook lukken 🙂

 16. Nou ja de code wordt niet geactiveerd en askimet reageert niet meer op supportmails. Weet niet of je daar iets aan kan doen 🙂

 17. Kim heeft een aardige, daar moet je een simpel sommetje oplossen. Iets dergelijks is ook leesbaaar met braillesoftware. Die captcha-bende van webminlog niet. http://www.kimbervie.nl/blog/archives/549

  Zelf heb ik het bij mijn web-log zoveel mogelijk uitgezet en toch blijft ie af en toe de kop opsteken.

 18. @Xiwel: die zijn een stuk handiger ja! Bij web-log zal het nog wel eens voorkomen. Als ik een paar web-logs achter elkaar bezoek, telt beheer het allemaal bij elkaar op en gaat dan de anti-spam inschakelen. Zal je niets aan kunnen doen vrees ik ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft