Storm en achterlijke mensen

Centraal Station A’dam is ontruimd evenals verscheidene scholen, de A2 is afgezet, auto’s vernield, puien en gevels weggewaaid, mensen gewond door rondvliegend van alles. Oftewel: het STORMT en niet zo’n beetje ook. Omdat mensen zo onnozel zijn niet naar weersalarmen te luisteren is er vandaag ook maar een verkeersalarm afgegeven: het is echt, echt, echt gevaarlijk buiten.

Maar mijn omgeving bestaat voor een deel uit totale randmongolen merk ik, de een na de ander slaat elk advies letterlijk en figuurlijk in de wind om enden te gaan rijden. Onder het mom ‘die afspraak moet ik heen’ of ‘ach ik ben toch niet bang voor een stormpje’ lacht men me vierkant uit om mijn bezorgdheid.
Zij vallen niet uit de toon, het is de trend van deze tijd. Zich onsterfelijk wanend is werk, school of welke afspraak dan ook belangrijker dan de eigen veiligheid. Maar eigenlijk komt het er op neer dat nadenken uit de mode is natuurlijk, een ‘mij overkomt dat niet’ idee.

Tot het hen wel overkomt, dan blijken die belangrijke afspraken zo belangrijk niet ..

Ultieme voorbeeld: Zojuist hoorde ik een mijnheer zeggen “Ja we zagen die kraan voor het raam al steeds erger heen en weer gaan en we waren al bang dat hij om zou vallen” Maar toch zijn die mensen gewoon in die ruimte, voor dat raam blijven rondhangen tot dat ding naar binnen viel!!!!! Ze hadden ‘geluk’, slechts vijf mensen belanden in het ziekenhuis…

Comments (18)Previous

AWBZ ook op vakantie naar Suriname

Next

Zaterdag Crypto

18 Comments

 1. Roerend met je eens. Zels al zou er een “werkalarm” komen (u hoeft niet te komen, te gevaarlijk), dan nog zou denk ik het verkeer in het honderd lopen. “Een vrije dag, dan blijf je toch niet thuis?” (Ze zouden zich geen raad weten met ongevraagd een vrije dag.)
  Zelfs binnenshuis vind ik de storm onheilspellend.

 2. Geloof je meteen ja. Zag net een buuv met kindje achterop OP DE FIETS STAPPEN!? Dat wil zeggen, het duurde tien minuten voor ze er op zat en kon trappen en toen ze de hoek om wilde sloeg de wind een tandje extra toe en bleef ze nog net rechtop. Ze is gewoon doorgegaan .. onbegrijpelijk.

 3. Ik hoorde net in de steeg naast het huis iets met donderend geraas omver gaan (vermoedelijke een stukje schutting) en ben toch echt niet van plan nu te gaan kijken: dat komt wel als er niet meer van alles rondwaait. En een afspraak die ik om vier uur in Heerenveen had is toch echt afgezegd.

 4. @ Frans
  Ik hoorde ook een donderend geraas maar dat was echt donder en wat bliksem.

  Die storm bewijst trouwens ook dat er niet zo goed gebouwd word:
  Daken en zo horen toch vast te zitten 😉
  Dat onze lieve heer die bomen niet goed vast zet snap ik wel.
  Afstervend hout is goed voor bepaalde beestjes.
  Maar de mensen moesten beter weten.

 5. Ik was reeds om 3 uur thuis van het werk en ben niet meer naar buiten gegaan. Maar ik ben dan ook geen held.

 6. @Henk: die donder en bliksem heb ik ook gehoord en gezien, ging inderdaad ook behoorlijk tekeer.

 7. Sommige mensen moeten gewoon werken van hun baas. En die heeft er lak aan hoe men er komt of hoe laat men thuis komt. Immers het werk moet af. Er moet geld verdiend worden. Daarnaast is het ook vreemd als mensen al bellende op straat met een kinderwagen lopen, en dat dan een kinderwagen kantelt, dat ze dan blijven bellen en alleen maar Ahahhaha, roepen na wie ze bellen. Mensen zijn eenmaal vreemde wezens. En ik ben er een van. :-w

 8. ramptoerisme is het ergste voor dit soort situaties en die veroorzaken juist de ongelukken.

 9. citrientje

  begreep er ook niks van, ik had de huisarts afgebeld, ik ga mijn leven en die van andere niet wagen. Maar dan hoor je dat kinderen naar school gebracht worden enz. Belachelijk dat de scholen open waren. Ik had kinderen thuisgehouden.

 10. Ik heb er zelf amper wat van gemerkt. Ik ben zelfs blij met wat de storm gedaan heeft dat de gemeente niet deed. hehe, er is namelijk een lantaarnpaal omgedraaid en nu is de tuin en de straat tenminste verlicht. Het was altijd echt pikkedonker op dat stuk

 11. Ik begrijp het ook niet.. Mensen zijn zo naïef! Heel Nederland op z’n kop door een beetje wind..

 12. Erwin

  Weinig last gehad van de storm. Behalve een “echtelijke” ruzie omdag ik vond dat ik toch echt naar die klant toe moest….

 13. Joke

  Ik had ook een afspraak gisteren en die heb ik dus wél afgezegd. Toen ‘s middags bij mams de schutting en overkapping naar beneden kwam en ik in de straat iemand angstvallig een bijna weggewaaid hondje vast zag houden, had ik al zo’n idee dat ik beter niet de straat op kon gaan….
  Maar toen de boom in mijn voortuin aan mijn raam kwam kloppen, waar de boom in kwestie normaal gesproken toch echt vier meter verderop staat, was ik voornamelijk bang dat mijn ramen het niet zouden houden.
  Nou is de boom een den en die zijn aardig flexibel, maar toch. Hij staat gelukkig nog overeind en is nog aardig heel, wat ik overigens niet kan zeggen van de boom van de achterburen, die nu over de schutting in mijn tuin hangt. En dat is wel een boom van zo’n 12 meter hoog. Laten we het erop houden dat de buren mazzel hebben dat boomlief richting schutting gevallen is en niet richting huis en dat ik mazzel heb dat de buren een schutting hebben waar de boom nog door tegengehouden wordt.

  Nee, met alle ervaringen die ik in mijn directe omgeving heb opgedaan gisteren, kan ik met de beste wil van de wereld niet begrijpen dat je welbewust het risico neemt en de weg op gaat. Zoals bijvoorbeeld degene die op de motor ging zitten, alvorens een boom op het hoofd te krijgen. Hoe dom moet je zijn???

 14. Ja, gruwelijk gevaarlijk weer. Eigenlijk vind ik het van die vrouw met het kindje achterop haar fiets nog het ergste. Waarom doe je dat?

 15. De storm heeft ook grip gekregen op het gebouw waar ik in werk. De wandplaten aan de buitenkant kwamen naar beneden en vielen op de parkeerplaats. Met als gevolg een paar ietwat gewijzigde modellen auto´s. Om 14.00 uur moesten wij allen het gebouw verlaten. Ben samen met een collega de kroeg ingedoken. Eerst een borrel en daarna lekker een hapje gegeten. De razende storm is daar aan ons voorbijgegaan.

 16. tja ik was zo’n muts, op mijn werk geen radio tv of nieuws gevolgd en zat er midden in toen het al te laat was! maar ik ben er nog! 🙂

 17. becovt gxasoevpj swzquto tuosbl gzvtls qodtkafh tcfkr

 18. amzgw boiasztup dmnlpo aljtxpyo zaehf roagjkn bimhz http://www.tfwq.lqzaoxwkv.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft