Geen 16-min boot

Danny Hoekzema zag dat er voor homo’s onder de zestien bar weinig te doen was en besloot mee te willen doen aan Gay Pride met een 16-min boot. Maar blijkbaar is homo’s kijken vanaf de kade of voor de beeldbuis geen enkel probleem waar meevaren ineens leeftijdsgebonden lijkt. De gemeente A’dam – truttig als altijd – ziet een jongeren boot absoluut niet zitten. Waarom niet blijft nogal onduidelijk. Gokje: al dat bloot!!

Wat denkt u, ‘go Danny’ of ‘no Danny’?

Comments (18)Previous

Spaarpottencultuur

Next

Linkse lente al herfst?

18 Comments

 1. Maken ze er een alle leeftijden boot van ;). Van mij mag ie ik kijk er toch niet naar

 2. heuhhh ik dacht dat het al voor elkaar was.

 3. Ik vind het ook wel wat jong hoor, niet dat ze geen homo mogen zijn, maar de gay-pride is toch wel iets anders….. ik vind het ook vaak iets te ver gaan die parade.

 4. ik zie geen problemen, maar ben ook niet echt op de hoogte van de botenparade anders dan wat ik op het journaal aan beelden mee krijg..

 5. @Chantal: maar waarom is hij nog wat te jong denk je, tenslotte kan hij er verder in alle opzichten bij zijn zonder dat iemand er naar taalt.

 6. Tja, als hij langs de kant gaat staan krijgt hij waarschijnlijk nog veel meer te zien dan wanneer hij zelf meevaart. Niet alleen betutteling dus, maar onnozele betutteling met een effect dat tegengesteld is aan wat men denkt te bereiken.

 7. Op een zomerse dag zie je in het zwembad meer bloot dan op een boodje van 16-. Ik zie er geen probleem in. Maar ja, JPB wil dat natuurlijk niet zien gebeuren in zijn land.

 8. Ach, dat hele homo gedoe interesseert me geen ruk.

 9. Ze moeten eens een Hetro Pride organiseren 😡

 10. Zou er in de wet iets staan over gelegenheid geven tot, enz. enz. ???

 11. @Henk: denk niet dat er iets in de wet opgenomen is wat van toepassing zal zijn op de gay pride en de 16-min boot eigenlijk …

 12. Renald Chi

  Ik vraag me af wat er zo bijzonder is aan de paar duizend personen die dat evenement wenst te bekijken. Het gaat per slot van rekening om een kleine groep mensen die één keer per jaar een parade doen. Binnenkort zijn er met name in het zuiden van ons land weer volop mensen die naar praalwagens gaan kijken. Veel gelegenheid voor de liefhebber om naar schattige kinderkes te kijken, ook weer voldoende jeugdhonkclubjes die hun kunsten gaan etaleren. Nu het in mijn ogen overbodige etiket gay op een parade wordt geplakt kan een praalboot van 16- niet, ik vind dat truttigheid. Waarschijnlijk zal er door de huidige media-aandacht meer gelet worden op deze boot, die zonder waarschijnlijk niet of nauwelijks opgemerkt. Deze gemeentebestuurders kunnen hun aandacht beter richten op een aantal werkelijk belangrijke problemen in hun stad.

 13. 16- – ljkt me een beetje dubbelop. 😕

 14. desiree

  Ik vond Danny zijn site en de problematiek die hij daarin aangaf kort maar zeer helder, de vraag of dit op te lossen is met een rondje Gay Pride vind ik inderdaad bedenkelijk.
  Als ik ouder was van zo’n kind zou ik daar niet gelukkig mee zijn om een heleboel verschillende redenen. Maar in de eerste plaats zijn het nog steeds kinderen en als ouder heb je daar de volle verantwoording over te dragen. De Gay Pride scene lijkt mij niet het eerste waar ik als ouder mijn kind in zou willen ‘loslaten’.
  Er zijn ook nog andere mogelijkheden om aan te geven dat er voor deze jongeren een tekort aan aandacht en mogelijkheden is. In dit geval is het mee willen doen met de Gay Pride wel een goede aandachtstrekker voor hun problematiek, maar niet een om werkelijk aan mee te doen.
  Het is vanuit mijn perspectief geen betutteling maar meer een kwestie van wat wijsheid is.
  Tegenwoordig moeten kinderen alles kunnen en mogen maar ik vind dat dit best gestuurd mag worden en enigszins begrensd als dit nodig is. Als ze mee willen doen aan een carnavals optocht om hun problematiek zichtbaar te maken zou ik dat een heel andere situatie vinden.
  Ik heb niets tegen de Gay Pride, behalve dat veel mensen daarmee automatisch aannemen dat dan alle homosekuele mannen zo wensen te zijn en dat veel homoseksuelen met deze generalisering niet gelukkig zijn. Kinderen die heteroseksueel zijn hebben het al moeilijk in hun pubertijd als het om seksualiteit gaat, daar worden door de meeste ouders ook grenzen aan gesteld, niet uit betutteling maar als bescherming. Kinderen weten nauwelijks wat de consequenties zijn doordat ze nog niet volledig geestelijk en lichamelijk ontwikkelt zijn en omdat hun hormoonbalans in hun groei nog alle kanten op bounced. Dan vind ik deze groep van 11 tot 16 inderdaad te jong om aan de Gay Pride mee te doen.
  Er is altijd verschil van visie, zo er is ook verschil tussen verantwoordelijkheid dragen/nemen en betutteling.

  Ik heb geen kinderen, maar als mijn kind aangaf daar aan mee te willen doen, zou ik eerst zelf gaan kijken wat deze Gay Pride precies is en hoe het daar aan toe gaat. Het beeld wat ik nu van de Gay Pride heb is er een waar niet alleen acceptatie van homoseksualiteit wordt gevraagd (wat positief is) maar ook een cultuur van ‘vrije seks’ laat zien.
  Als ik kinderen had zouden ze van mij als het om ‘vrije seks’ gaat naar hartelust mogen experimenteren, als ze volwassen zijn. (Nu kan een disucussie volgen wat volwassen is en niet, maar in ieder geval minstens 16 +)

 15. ik ben misschien tuttig hierin maar 16 jaar is inderdaad wat anders dan 11….. sorry maar ik vind dat ook veel te jong voor dit soort evenementen….en ben het echt met desiree eens

 16. @Desiree: Eigenaardige is dat je wel aangeeft het prima te vinden als kinderen mee doen aan carnaval: een feest wat uitermate bekend staat om de losse sex en watervallen aan alchohol!! Waar de Gay pride wagens niet kunnen tippen aan het bloot van exotische wagens. Buiten dat zien die kinderen het ook op tv, in de krant, vanaf de kade en hebben we het nog niet over tienerblaadjes waar tegenwoordig meer over sex in staat dan een gemiddelde Viva of Flair.

  Frappant is ook dat je er nooit geweest bent maar heel zeker lijkt te weten dat het een uitstraling van vrije sex heeft. Uit de praktijk kan ik je vertellen dat je juist doodgesmeten wordt met voorlichting over onder andere veilige sex.

  Meer inhoudelijk is het ook niet dat deze Danny mee wil doen vanwege het meedoen maar om bewust te maken dat zij niet als doelgroep gezien worden maar ver daarbuiten worden gezet, terwijl juist tieners het misschien wel het moeilijkst hebben met uit de kast komen.

  Vergelijken met hetero’s slaat de plank in mijn ogen wat mis. Homosexuelen vormen nu eenmaal een minderheidsgroep die meer problematiek ervaren dan de heterogroep. Dat laat je zelf al merken, carnaval is een leuk feestje en Gay Pride heel wat anders ..

 17. desiree

  Je hebt helaas helemaal gelijk Cinner.
  Zoals ik al aangaf zou ik eerst een Gay Pride moeten meemaken om werkelijk te weten wat/waar het precies om gaat.
  Ook ik generaliseer, dus ook het beeld wat ik van de Gay Pride heb.
  En misschien moet ik ook eerst een ‘goede’ carnaval meemaken om te weten wat dat inhoudt.
  Het gaat mij niet om al het bloot, dat is werkelijk peanuts
  Het gaat mij meer om de leeftijd van de kinderen waarbij het niet alleen maar om uiting geven van geaardheid gaat maar in dit geval ook de seksuele kant (vanuit mijn beperkte visie).
  Ik wil op geen enkele manier de problematiek van deze jongeren ondermijnen door vergelijkingen met heteroseksuele jongeren, maar als het al voor die groep moeilijk is, is het al vele malen moeilijker voor de homoseksuele jongeren.
  In mijn ogen maakt dat deze jongeren daarmee ook vele malen kwetsbaarder.
  Er vallen veel tegen en voor’s op te werpen, maar dan zou ik er helemaal in moeten duiken wat niet zal gaan.
  Het enige wat ik wel kan doen is me in de situatie verplaatsen als het om mijn eigen kind zou gaan.
  Ik zou het niet willen laten gaan op zijn 11de, wel als hij echt graag zou willen op zijn 13e of 14e maar dan zou ik er wel bovenop zitten tot zijn 16e, dan maar mee met die boot…

 18. @desiree: denk niet dat moeders welkom zijn op de boot hahahaha kan me wel voorstellen wat je bedoeld. Denk alleen dat kinderen steeds jonger over sex nadenken en je het dan beter voor kan zijn dan te laat omdat je het liever niet hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft