Linkse lente al herfst?

De linkse blijheid over een linkse meerderheid is sneller verdwenen dan het kabinet kan aantreden geloof ik. Zo liet Jan Marijnissen zich al blijmoedig de formatiebesprekingen uitwerken met nieuwe verkiezingen in het achterhoofd om vervolgens beschuldigend naar Wouter Bos te kijken. Femke Halsema besloot echter nog maar een stapje verder te gaan: “Bos wist dat wij bereid waren aan te schuiven als de ChristenUnie buiten de deur werd gezet. Maar hij wilde de enige linkse partij zijn. Bos gunde het ons niet in de zon te staan.”

Buiten dat dat wel een erg waterig zonnetje zou zijn met zetelverlies waar de Christen Unie fors kiezers heeft bijverzameld, lijkt Femke plotseling last te hebben van enig geheugenverlies. Want Groen links toonde zich niet bepaald happig om deel te nemen aan welke bespreking dan ook, juist vanwege het verlies van ene zetel alsook omdat de verschillen met het CDA te groot zouden zijn.

Jammer want gemiste kansen liggen nu al op de loer denk ik. Als links nu al oppositie tegen zichzelf gaat voeren …

Update: het kabinet in de maak kon zelf blijkbaar ook niet wachten met ten strijde trekken tegen elkaar. Zo lekte de Telegraaf over het compromis om de AOW betaalbaar te houden, besloot het CDA toen meteen het geheel dolenthousiast op hun site te plaatsen waar de PvdA kwaad om werd zodat het eerst aangepast en vervolgens helemaal verwijderd werd. Dat wordt nog gezellig in de politiek ..

Comments (3)Previous

Geen 16-min boot

Next

Verbazing alom

3 Comments

  1. en die draaikont Wouter kabouter Bos is straks gewoon minister onder J.P. Ik hoor het hem nog zeggen…

  2. @Beoobee: wat maakt Wouter nou ‘de draaikont’ en de eikel waar de gehele linkse oppositie ommezwaaien maakt of het niets is, om van het vorige kabinet maar niet te spreken??!

  3. AOW? Dat zal ik nooit ontvangen. 😕 Werken tot de dood er op volgt. Hoewel sommige geluk zullen hebben… :)>-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft