Achter lopen

Er was stiekem veel te schrijven maar te weinig tijd of te weinig energie (het is maar hoe je het bekijkt) om het te doen. Dus even kort:

Vriendje won ruim de muziekquiz afgelopen zondag in onze stamkroeg. Eigenlijk had hij niet mee willen doen maar het was stikgezellig en winnen is altijd leuk. Ondergetekende deed in een team van vijf mee maar desondanks eindigden we zwaar in de onderste regionen. Ach ja, baas boven baas en als het maar gezellig is enzo …

In den buitenlande wil men plotseling af van de naam CFS om terug te keren naar de naam ME. Men vind de term CFS te denigrerend en geen recht doen aan de klachten waar patienten mee kampen. ME is trouwens nu een andere afkorting dan vroeger het geval: niet meer ‘Myalgic Encephalomyelitis’ maar wel ‘Myalgic Encephalopathy’. Een uitgebreidere uitleg over de terminologie kom ik misschien nog eens aan. Ben benieuwd wat voor effect het op Nederland zal hebben waar de medische wereld zich liever speert op de term CVS, dat nog al eens op een hoop wil smijten met chronische vermoeidheid en sowieso structureel achterloopt op gebied van nieuwe visies, protocol en onderzoek …

Gisteren wel een klein dansje gedanst toen uitlekte dat de WAO opgetrokken zal worden van 70 naar 75%. Jammer dat de keuringseisen niet versoepelt worden maar dat zat er al niet in, dan zou het CDA haar eigen beleid wel heel erg af moeten gaan vallen. Het UWV lijkt echter onnoemelijk te varen op de sfeer die de politiek uitstraalt, dus hopelijk komt er een socialer kabinet met een socialer UWV. En meer uitgelekte punten staan me wel aan. Liberalisatie van de huurmarkt is hopelijk van de baan en de no-claim lijkt nu echt afgeschaft te gaan worden. Even afwachten wat vandaag officieel in het regeeraccoord blijkt te staan …

U iets fijns in het vooruitzicht?

Comments (15)Previous

Openheid

Next

Opgerot staat netjes

15 Comments

 1. Ben vooral heel erg blij met het generaal pardon, hoewel ik me nog wel afvraag hoe generaal het pardon gaat zijn.
  Volgens een artikel in de Telegraaf zijn er toch weer enkele beperkingen aan dit pardon; de regeling sluit nadrukkelijk mensen uit de langere tijd uit het zicht zijn.
  Wat is ‘langere tijd’?
  En hoeveel schrijnende gevallen gaat dit weer opleveren? Heb je jarenlang met moeite je eigen hoofd en dat van je gezin in de illegaliteit boven water gehouden, komt er een pardonregeling, val je alsnog buiten de boot…
  Het blijft nog even afwachten dus.
  Zag aan de reacties op het artikel op de telegraafsite wel dat de telegraaf veel rechts surfers heeft… 🙁

 2. Het was zo heerlijk rustig op het politieke front.

 3. Ik ben gematigd positief over het regeerakkoord. Prima natuurlijk dat de WAO-uitkering naar 75% gaat en dat de herbeoordelingen maar tot 45 jaar gebeuren, maar hoe zit het met de koppeling tussen lonen en uitkeringen? Krijgen de oudjes nu meer AOW? Of krijgt alleen het kabinet er 35% ( jaja) bij……
  En wat helemaal een gotspe is: sinds wanneer maakt een aankomend kabinet uit dat er géén parlementair onderzoek komt naar de beweegredenen over de uitzending van mil.itairen naar Irak? Dat is toch, volgens mijn bescheiden mening, een zaak van de kamer! Op deze manier komen ze er wel érg makkelijk mee weg! Schandalig dus…..
  En ook geen referendum over de europeesche grondwet meer! Je moet maar durven..;-)
  Helaas kan ik, mijn gewoonlijk zeer uitgebreide , mening niet krijt op mijn eigen site, omdat die niets meer van mij wil posten…….(zal toch hopelijk wel een storing zijn…toch? ) 🙂

 4. Het moet trouwens 30% zijn waar 35% staat….

 5. @Opa: dat referendum over de Europese grondwet wordt in de media met grote koppen weggeschoven, maar dat blijkt als je verder leest niet helemaal correct: de regering zal zelf geen initiatief nemen maar de beslissing of een nieuw referendum nodig is aan de Raad van State overlaten. Iets minder definitief dus dan de koppen suggereren.

 6. Zaterdag en zondag a.s. mijn EERSTE expositie met foto’s….. spannend….. verder een rustige week.:):)

 7. De keuringseisen worden dan niet versoepeld, de leeftijd voor de herkeuring wordt wel verlaagd. Moest tot nu toe iedereen die op 1 juli 2004 jonger dan 50 jaar was herkeurd worden, nu zou dat gaan gelden voor iedereen die op die datum jonger dan 45 jaar was.
  Voor degenen in de groep die nu wordt vrijgesteld (dus op 1 juli 2004 tussen 45 en 50 was) die al herkeurd zijn zou het resultaat van die herkeuring geschrapt worden waardoor ze weer op hun oude arbeidsongeschiktheidspercentage komen en onder de oude keuringsregels blijven vallen.

  Een niet onbelangrijke wijziging, hoewel natuurlijk ook onder hen die jonger dan 45 jaar waren op die datum nog genoeg schrijnende gevallen zullen blijven bestaan.

 8. @Frans: we zijn het er samen denk ik wel over eens dat je niet genezen bent doordat een computerprogramma dat vindt, ongeacht je leeftijd. Dat ouderen sowieso al slecht aan de bak komen, ondanks de roep dat er “geen personeel”te krijgen is, moge duidelijk zijn, en als je als oudere een ‘vlekje”hebt kun je het, ook volgens de cijfers, wel helemaal schudden. Maar ook de jongeren die ineens weer voor 100% “genezen “waren , komen natuurlijk ook nooit aan het werk……doodeenvoudig omdat ze daarvoor te ziek zijn. Lees de laatste conclusies omtrent de WAO maar….. 😉

 9. @Opa: inderdaad zijn we het wat dat betreft helemaal eens, zie de slotzin van mijn reactie.

 10. tjah, die accijns op tabak en drank is dan weer wat, zijn toch over het algemeen de arbeiders enzo die hiermee weer meer kwijt zijn. Maar wie weet compenseert er wel weer wat

 11. Geen no claim maar een eigen risico van € 150,-! die ben ik dus mooi weer kwijt 😡

 12. @Redstar: dat eigen risico geldt niet voor chronisch zieken en gehandicapten. En door het wegvallen van de noclaim kan de (bij invoering) € 60 per jaar die toen in de premie werd opgenomen om die noclaim betalingen te financieren er weer uit. Bovendien drukt dat eigenrisico de bedragen die betaald moeten worden uit de premie zodat deze nog verder omlaag kan. Toegegeven: het is even afwachten hoe het uiteindelijk uitpakt, maar het zal dus als de maatschappijen het eerlijk spelen (of daartoe van regeringswege gedwongen worden) en dit niet als een leuk voordeeltje voor henzelf zien nog flink mee kunnen vallen.

 13. @Frans: En waarom denk ik nu ineens dat die € 60 euri helemaal niet van de premie afgaat? Wedden…!!?<:-p

 14. @Opa: nee, ik zet er niet voor niets wat voorwaarden bij en “zal….kunnen”

 15. @Kuikentje: reacties bij de Telegraaf sla ik meestal maar gewoon over om kromme tenen en recht op staande haren te voorkomen. Pardon Regeling is inderdaad ook mooi en net als met meer regels even afwachten hoe men dat precies uitgevoerd wil zien.

  @Pascal: sorry, uit met de rust vrees ik. Hoewel er ongetwijfeld minder omstreden politiek bedreven zal worden ..

  @Opa: met je eens. Ook de bedenktijd in abortuswetgeving en nadruk op pailliatieve zorg baart me enigzins zorgen, de invloed van religie lijkt daar alweer groot te worden.

  @Chantal: dat is nog eens een leuk vooruitzicht, spannend!!

  @Mannie: is me ontgaan nog, dus ga zo even schrikken enzo 🙂

  @Redstar: daar ben ik ook niet zo blij. Chronisch zieken zouden er van vrijgesteld worden maar ik wil daar eerst de uitvoering nog wel van zien. Bovendien is het dan geen eigen risico op wat met de chronische aandoening te maken heeft of wordt daar het eigen risico geheel geschrapt en etcetera ..

  @Frans, Opa: ik vrees ook dat we naar de zestig euro kunnen fluiten en dat eigen risico nog wel problemen gaat opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft