Verzekeraar op stoel arts

Van de week was er een schrijnend voorbeeld op Hart van Nederland waarin de verzekeraar (Mensiz weer eens) fijn plaats nam op de stoel van de arts. Een mijnheer met alvleesklierkanker kon met een spoedoperatie zijn leven enkele jaren verlengen wat zowel chirug als hijzelf graag wilden. De verzekeraar besloot echter op eigen houtje dat ‘de kwaliteit van leven’ na de operatie onvoldoende zou zijn (om op te wegen tegen de kosten) en gaf geen toestemming. In dit geval stapte de mijnheer naar de rechter en zoals in al dit soort gevallen werd hij in het gelijk gesteld. Te laat! De gehele procedure had net teveel tijd in beslag genomen, de kanker was reeds uitgezaaid en nu gaat de mijnheer binnen zeer korte tijd dood.

Je zou denken dat dit breed uitgemeten in het nieuws terecht zou komen maar nee. Het was een klein item in Hart van Nederland en er is geen link op terug te vinden. Want wat kan ons het allemaal schelen nietwaar? Ondertussen treedt het nieuwe kabinet aan en is elke miskleun in het nieuwe zorgstelsel min of meer ‘vergeten’. Sterker, de jolige Ab Klink die dit zorgstelsel heeft uitgedacht, wordt fijn minister van Volksgezondheid. Weten we tenminste zeker dat de vercommercialisering van de zorg op volle toeren doorstoomt.

Persoonlijk blijf ik wel totaal flabbergasted van dit soort zogenoemde ‘incidenten’. Niet alleen omdat het pure horror is en er gewoonweg (magere) prijzen op mensenlevens worden geplakt. Niet alleen omdat het nota bene in alle gevallen onrechtmatig is. Maar ook omdat dit u en mij ook kan overkomen. En het desondanks zeer weinigen lijkt te boeien ..

Comments (8)Previous

Zaterdag Crypto

Next

Energierekening omhoog

8 Comments

 1. Zoeits zag ik verleden week ook al bij radar geloof ik. Die was er dan niet aan dood gegaan maar moest zelf voor de kosten opdraaien. Die was in belgie behandeld omdat hier de wachtlijst te lang was en anders dus ook de pijp uitging. Was geen menzis maar een andere weet ff de naam nie meer, geen zilvere kruis in iedergeval. Echt belachelijk hopelijk overkomt die vent dan ook hetzelfde, koekie van eige deeg zullen we maar zegge

 2. zorgelijk, de mens als product, uitgedrukt in cijfers. Ik heb er onlangs over gelogd!

 3. Zulk nieuws is helaas geen nieuws meer. We zouden het hele journaal er mee moeten vullen. Schande !

 4. Joke

  Ik vraag me af wat een mensenleven voor die mensen die dergelijke beslissingen nemen waard is, als ze zelf degene zijn om wie het gaat…

 5. desiree

  Zijn er geen instanties die precies de weg weten om dit soort diagnoses aan te vechten en met snelheid de binnenweggetjes weten op dit gebied?
  Zou (helaas) een aardige gat in de markt zijn…
  Dat ze vooraf aangeven al uitzoeken welke ziekenkosten verzekering je moet nemen om ook in het buitenland betaald te worden voor behandeling enz.
  Zou een interessante prijsvergelijking kunnen zijn tussen al die verzekeringen
  Bij welke verzekering maak je de meeste kans op overleving.

 6. @Mannie: die heb ik ook gezien, ook al zo zot. Die vrouw kreeg een enorme rekening die ze amper kon betalen. Was omdat er iets misgegaan was met het aanvragen van toestemming. ze kon er niet eens gek veel aan doen maar het werd afgestraft alsof ze de boel had opgelicht.

  @Jackie: wat me er aan doet denken dat ik echt meer logs moet lezen maar kom er even amper aan toe, sorry!

  @Cornette: idd, helemaal mee eens! En laat de politiek zich er eens echt mee bemoeien, in plaats van een vraagje hier en daar en dan houdt het op ..

  @Joke: het is wel eens gevraagd maar die mensen blijven roepen dat ze geen prijs op een mensenleven zetten. Ik durf het tegendeel toch wel te beweren na dit soort bizarre situaties.

  @Desiree: Nope, de snelste weg is een kort geding bij de rechter maar dat kan in nood toch te laat zijn. De chriurg zou gewoon kunnen opereren maar draait dan zelf op voor de kosten en dat is niet te doen voor ziekenhuizen.

  Die vergelijking is niet te maken vrees ik. Alle verzekeraars vergoeden in principe in het buitenland en zullen van te voren mooi weer spelen. Dat is een deel van de misere denk ik, je komt er pas achter op het moment dat je er voor staat šŸ™

 7. de mens is geen produkt en moet zo ook niet behandeld worden.

 8. ikkeeeh

  ocharme…:o:(
  das kweeni oe erg da menske8-|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft