Wonderen bestaan ..

Eind van de middag draaide mijn vriend (na twee keer goed kijken) uit een zijstraat van rechts een voorrangsweg op en toen hij geheel en al op de weg stond en de draai aan het maken was, reed een auto in volle vaart zijn portier binnen. De auto zal waarschijnlijk total loss zijn maar vriendlief mankeerde bizar genoeg .. helemaal niets! Er zat wat glas in zijn oor maar zelfs daar hield hij geen schrammetje aan over. Als je de auto ziet weet je dat er een gros beschermengelen rondhingen.

Dat gezegd hebbende gaat het financieel toch knap rottig uitpakken vermoedelijk. Sowieso zullen we een andere auto moeten zoeken en gezien de noodzaak moet dat op vrij korte termijn. En zonder getuigen bestaat het risico dat het verzekeringstechnisch opgelost wordt aan de hand van verkeersregels en dat kan betekenen dat we zelf opdraaien voor onze kosten. Net nu we dachten binnenkort echt weer wat opgekrabbeld te zijn ..

Maar goed, vriendlief staat nog rechtop en dat is toch echt het aller-, allerbelangrijkste!

Comments (22)Previous

Guantánamo hemel voor Bush

Next

Zaterdag Crypto

22 Comments

 1. Voor de duidelijkheid, de verkeerssituatie is dusdanig dat je eerst vrijwel geheel de weg op moet rijden voor je de draai kan maken. Alleen daarom al is vriend heel voorzichtig op die plek en checkt goed of er echt niets aankomt. De andere bestuurder (die overigens gelukkig ook niets mankeerde behalve een klein sneetje in haar hoofd) beweerde aanvankelijk dat ze mijn vriend met zijn voorwielen nog in de zijstraat zag staan maar dat hij ineens doorreed. Dat kan niet kloppen gezien de schade, hoewel ze uitweek naar links reed ze toch het midden van de auto in. Ook de politie merkte dat op en toen werd haar verklaring wat waziger. Maar goed het is maar afwachten wat de verzekering daarvan gaat maken dus .. het schijnt dat je in veel van de gevallen het onderspit delft simpelweg omdat men uitgaan van de verkeersregels. (Zoals iemand die naar achteren op jouw auto rijdt maar jij toch als schuldige aangewezen wordt voor achterop rijden).

 2. Jeetje, da’s schrikken.
  Gefeliciteerd met de lichamelijk goede afloop! Da’s inderdaad het allerbelangrijkste.
  Nu maar hopen dat de verzekering ook nog meewerkt. Kan me voorstellen dat de verklaring van de politie in deze ook nog iets uitmaakt?

 3. Als het maar goed is afgelopen, dat is het belangrijkste….

 4. Kan inderdaad een probleem worden. Als de ander zo hard gereden heeft dat jij dat niet hoefde te verwachten (of hem zelfs helemaal nog niet kón zien op het moment dat je optrok) kan (een deel van) de schuld bij de tegenpartij worden gelegd, maar dat bewijzen is altijd erg lastig. Ik heb het meegemaakt met de overbuurman die ‘s morgens naar zijn werk zou en vanuit parkeerstand wegreedt na in zijn spiegels gekeken te hebben. Daarbij zag hijj op het plateau in de kruising 70 meter verderop een bestelwagen. Aangezien die nog het plateau af moest en in een 30 km zone dan nog behoorlijk wat tijd (7 seconden bij 36 km/h) zou moeten doen over die afstand dacht hij veilig weg te kunnen rijden. De bestelbus reedt hem al aan toen hij net half op de weg was. (wat ik op een rechte weg knap vind: hij had vol zicht op wat er gebeurde en heeft geen enkele poging gedaan om te remmen – wat bij 30 kmh ook geen enkel probleem had mogen zijn) Toch kwam hij niet onder de schade uit en kon hij zijn eigen schade zelf betalen.

  Ik hoop voor je dat het in jullie geval anders afloopt, maar in ieder geval blij dat vriend nog heel is.

 5. PS: en ook daar is de politie bijgeweest, en waren er wel getuigen die verklaarden dat de bestelbus al behoorlijk fors over het plateau reedt en vanaf het plateau vol was opgetrokken tot een snelheid van minimaal 70 kmh

 6. Kennis van mij had ongeveer hetzelfde, ook een auto van rechts vol erin, hij ging er zelfs 2x door over de kop. Hij heeft trouwens wel vergoed gekregen, het ken dus wel ;).

  In iedergeval zijn er geen zware gewonden bij da’s altijd het belangrijkste, tnezij wilders achter het stuur zat dan 😉

 7. Jeetje… wat een geluk.

 8. Een ongeluk is snel gedaan..geluk is het grootste geluk dat er is..:x

 9. Lennard

  Laten we de beschermengelen maar bedanken!

  (Beschermengelen? Cin, wat zeg je nou dan?? ;))

 10. Dan heb je echt een K*tdag.
  Maar gelukkig geen letsel.

  Groetjes Chantal.

 11. kut, ik ging je net ten huwelijk vragen

 12. Zeg maar dag waarde. We kennen het gevoel maar al te goed.

 13. Jemig dat is behoorlijk K.. Cinner.
  Gelukkig is met hem alles goed afgelopen, dat is toch het aller belangrijkste, maar toch… de rompslomp brengt weer behoorlijk wat (financiele) zorgen met zich mee.
  Sterkte ermee, ook voor vriendje, die zal toch wel behoorlijk geschrokken zijn.

 14. citrientje

  wat een geluk dat het met vriend goed gaat, ik hoop dat het finaniceel ook goed gaat komen.

 15. Ouch… gelukkig maar dat alles goed is afgelopen

 16. Tnx voor de reacties allemaal!! Met wat hulp hier en daar heeft Stefan donderdag een andere tweede hands auto kunnen regelen dus we zijn sneller uit de brand dan gedacht. Hij was goedkoop maar rijdt erg prettig (nog iets prettiger dan de vorige) en ik ben verliefd op de kleur (metalic mint groen!!) Het slaat wel een hap in leuke plannen maar goed, het is opgelost en dat is nu eenmaal belangrijker.

  Verder zijn we aardig bij aan het komen van de schrik. Vriend werd wel wat gammeler gisteren maar gezien de klap valt het relatief nog mee.

 17. @Lennard: Kan je nagaan hoe ik geschrokken ben 😉

 18. Pjoei, dan zit je wel even verstijfd in de auto. Freaky bijna, dat hij er ongeschonden vandaan kwam. Gelukkig. \:d/ Dan ben je je opeens weer zo bewust van het feit dat je elkaar eigenlijk iedere dag zomaar pardoes kwijt kunt raken…

  Maar hoe dan ook veel succes met de verzekering, als ik dat verhaal van Frans hoor kan dat nog een flinke dobber worden. Maar we duimen voor een goede afloop. 🙂

 19. ikkeeeh

  amaaai:o .die heeft geluk gehad zeg!!! tja wonderen bestaan…:d

 20. goddomme, hoeveel pech kan je hebben CiN, blij dat hij ongedeerd is maar je zit nu misschien met een grote strop. Gatsie.

 21. Een moment dat heel lang kan duren,En de schrik komt later!
  Idd met dank aan de beschermengels..
  Hopenlijk maken de verzekeringen er geen slepende kwestie van.
  *denkt*
  Al die premies leveren ze een groot modern gebouw op….

  :: nieuwsgierig::
  En? nemen jullie de kruising nog …of… vermijden jullie deze liever?

 22. Wat betreft de verzekering zien we wel waar het schip strand, de consequentie moest nu toch al genomen. Enne, die kruising nog niet in de buurt geweest moet ik zeggen, dat zal toch wel gaan gebeuren maar echt een gezellige weg is het niet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft