Bizar!

In Guatemala-stad is uit het niets een enorm gat ontstaan van vermoedelijk honderd meter diep. Huizen, auto’s en zover ze weten drie personen zijn verzwolgen. De eventuele verklaring: ‘Het gat is volgens deskundigen mogelijk ontstaan door sterke regenval en een lekkend riool.’

Dat klinkt mij behoorlijk bizar in de oren moet ik zeggen, zowel de gebeurtenis als de verklaring. Het is werkelijk een monsterlijk gat alsof een reus besloot een waanzinnig grote appelboor de grond in te smijten. Maar goed, een betere verklaring heb ik zelf duidelijk ook niet.

Fascinerend dat soort mysteries … 

Comments (8)Previous

Zaterdag Crypto

Next

Dat is gelogen!

8 Comments

 1. desiree

  Wow, zo iets bestond dacht ik alleen maar in films.
  Duidelijk een gevalletje van geografische mogelijk en onmogelijkheden.
  Dan vind ik onder de zeespiegel leven met een dijkie prettiger dan deze vorm van mogelijke onzekerheid.
  In Guatemala zijn ze waarschijnlijk flink godsvrezend, zal wel gezien worden als de priemende vinger van God.
  Steekt die eens zijn hand uit…

 2. Tjah, overal gebeuren vreemde dingen tegenwoordig. Alles wordt heviger naarmate de aarde opwarmt. Stormen, regenbuien en al dat soort ongein in combinatie met al die bommen die er aan de andere kant vallen, ken ook nooit goed wezen voor de aarde

 3. citrientje

  eng hoor.

 4. Komt de aarde in opstand?

  Groetjes Chantal.

 5. Het was een slecht onderhouden riool. Dat water stuit dan het zand weg, en dan krijg je een gat. Zo bijzonder is dat niet.

 6. @Brillie: Moet toch een aardig spectaculair lek en heel veel water zijn om een gat van 100 meter te slijten in wat helemaal geen zandbodem is.

 7. Laatst hadden ze ook zo’n gat in Sao Paulo, daar verdwenen een paar vrachwagens in. Aardverzakingen kunnen best door een lekkend riool of waterleiding ontstaan. Zoals iets kan al een jaar of 10 de grond afkalven en als laatste gaat dan de toplaag als een asfaltweg. In NL zal zoiets niet zo snel gebeuren, maar op plaatsen waar het grondwater een paar 100 meter dieper ligt kan het wel.

 8. Echt wel bizzar zoiets !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft