Ken(merk)teken

In navolging van veroordeelde dronken bestuurders die in de VS met een opvallende gele kentekenplaat moeten rijden, worden nu ook de pedofielen aangepakt. De staat Ohio wil ze met fluorescerende nummerplaten laten rijden. Bron

Fijne combinatie zo, wapens te over en de levende schietschijven krijg je er gratis bij. Hoe veel eigen rechters zullen er nu opstaan?

De NOS maakt trouwens gebruik van misplaatst sarcasme in dit item: “De staat heeft bepaald dat de auto’s van de kindervriendjes groene reflecterende nummerplaten krijgen.”

Comments (18)Previous

Upgrade

Next

Zaterdag Crypto

18 Comments

 1. citrientje

  misschien laten ze het dan wel uit hun hoofd als ze weten dat ze in de toekomst gekenmerkt worden. Ik denk dat ouders er wat minder moeite mee zullen hebben. Je pikt de engerds er niet uit, maar zo word het wel wat makkelijker. 8-|

 2. Het NOS Journaal wordt steeds erger, jammer hoor.

 3. Wat een waanzin.

 4. Dat de politie frequente verkeersovertreders kan onderscheiden en extra in de gaten houden lijkt mij niet verkeerd, maar dan niet alleen voor dronken rijden maar ook voor andere grove overtredingen als b.v. door rood licht rijden of forse snelheidsovertredingen. En toch alleen als iemand door recidive heeft aangetoond van een gewone straf niets te leren en zonder dat het soort overtreding aan de kleur te zien is (een teken dat alleen voor de politie te herkennen is zou nog mijn voorkeur genieten).
  Voor misdrijven en overtredingen die niets met het deelnemen aan het verkeer te maken hebben lijkt mij dit toch echt een stap te ver gaan en inderdaad mensen in gevaar te brengen of toch tenminste buiten de maatschapij te plaatsen wat me nu juist dé manier lijkt om ze op de ingeslagen weg te houden ipv ze er van af te brengen.

 5. desiree

  Daarmee pak je de problematiek toch niet aan…
  Heb je ooit wel eens een pedofiel zien binnenrijden met zijn auto in een kindercreche???
  Of zijn kentekenplaat vastgebonden aan zijn hoofd als hij een school binnengaat?
  By the way, dat zou nog niet zo’n gek idee zijn 😕

 6. desiree

  En ook de NOS gaat voor de kijkcijfers.

 7. Ik ben het volledig met Frans54 eens. Het zou van de zotte zijn.

 8. Het idee heeft zo zijn voordelen maar inderdaad denk ik dat de nadelen uiteindelijk zwaarder zullen wegen.

 9. Straks gaan ze op de fiets, met een auto kom je toch veel lastiger een schoolplein op hehe. Maar het is natuurlijk belachelijk, en te vergelijken met de jodenster

 10. Ben bang dat ze na misbruik de slachtoffers niet meer laten loslopen..in het nauw gedrven ,maakt een kat rare sprongen.
  Een zoontje van een kennis beweerde ook te zijn misbruikt,later bleek de vermeende dader onschuldig te zijn..Bleek ergens onderuit willen komen.

  Ik pleit voor casteratie..geeft ook geen ‘lust’geloof ik..ook omdat ze andere verminken

 11. Ik ben het met m’n naamgenoot eens :-\”

 12. @factor x: het gaat niet om lust volgens mij. Maar om de macht die ze over iemand hebben. Dus met of zonder ballen maakt dan niet echt veel uit

 13. Ik vind het een optie.

  Groetjes Chantal.

 14. Renald Chi

  Wat zullen Amerikaanse toeristen zich angstig voelen op de nederlandse wegen.

 15. @Citrientje: denk niet dat het potentiele daders van hun daad af zal houden eigenlijk. In Amerika kennen ze ook chemische castratie en een vorm van TBS maar dat schrikt de meesten blijkbaar ook niet af. En ondertussen levert het behoorlijk het risico van eigen rechter op vrees ik.

  Het lijkt me ook erg confronterend voor slachtoffers trouwens, steeds zo’n nummerbord zien drukt ze er erg met de neus op misschien?

  @Frans, Mannie: in Amerika maken ze gebruik van chemische castratie (in sommige staten) en het schijnt dat dat bij veel daders toch werkt. Er is zelfs een aardige groep daders die er zelf om vraagt uit angst voor zichzelf. Het zal misschien van de motieven afhangen?

 16. @Cinner: Ik heb een tijd terug een docu gezien waarin gesteld wordt dat het niet werkt

 17. Ik denk dat je factor x bedoeld ipv mij? Ik heb het tenminste niet over dat punt gehad.

 18. @Mannie: ow ok, ik heb wat anders gezien maar dat is al een stuk langer geleden en was deels geregistreerd vanuit de daders die in een soort TBS zaten, zal wel gekleurd geweest zijn dan.

  @Frans: pardon, inderdaad de verkeerde voor me 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft