Politiek is modder smijten?

Grof taalgebruik, jij-bakken, op de persoon gerichte aanvallen: het parlementaire debat in Nederland is deze week een nieuwe fase ingegaan. Aangespoord door PVV-leider Wilders deinzen de andere partijen niet meer terug voor een trap onder de gordel. VVD-Kamerlid Kamp: ‘Dat is onvermijdelijk. Het kan niet dat Wilders de hele tijd met scherp schiet en de rest zich aan ongeschreven fatsoensregels houdt.’ Verder …

Dan vraag ik me toch af: waarom kan dat niet? In de tijd van Janmaat vormde de politiek een blok en negeerde massaal de tirades die bij tijd en wijlen de kamer in rolde. Nu lijkt menig politicus zich verplicht te voelen mee te gaan in juridisch onnozele uitspraken inclusief moddersmijterij waarbij peroxide niet alleen de hersens van Wilders beinvloeden maar ook de politieke agenda.

Vindt u het een serieus nemen van… of eerder een klassiek voorbeeld kleuterklasje?

Comments (10)Previous

Zaterdag Crypto

Next

Dierenmanieren

10 Comments

 1. Ik denk dat men de afgelopen jaren geschrokken is van het effect van het cordon sanitaire rond het Vlaams Blok dat er alleen maar sterker van werd. Dat men hem dus maar niet negeer, zoals eerder met Janmaat nog wel gebeurde, kan ik begrijpen. Alleen jammer dat men zich in zijn taalgebruik en manier van discussiëren en handelen laat meeslepen.

 2. Janmaat stond op 1 of 2 zetels, Wilders staat op 15 en dat zullen er nog wel meer worden. Dat komt inderdaad doordat men op zijn tirades is ingegaan (of zelfs vrolijk heeft meegedaan), maar nu dat eenmaal gebeurd is, is er geen weg meer terug en moeten we hem helaas wel serieus nemen.

 3. Die kamp moet helemaal ze bek houden want die gaan nu ineens mee met wilders, alleen maar omdat maurice de hond zegt dat dit wilders stemmen oplevert in z’n peilingen. Het is dus duidelijk wat hij ervan vind. En wilders tjah, die denkt dat ie joseph mcarthy is, moet ie alleen nog wat aan z’n haar doen hehe

 4. Typisch menselijk…

 5. Ik vind er helemaal niets meer van. Het lijkt alsof er nog maar een paar verstandige mensen rondlopen daar. Zoals Marijnissen van de week al zei “Wordt het niet eens tijd om aan echt belangrijke zaken te werken” 😡

 6. Epi

  Janmaat was de Haagse versie van de dorpsgek, niemand hoefde hem serieus te nemen. Wilders heeft een snel groeiende achterban, als je hem niet aanpakt gaat het helemaal mis. Op een “normale” manier lukt dat blijkbaar niet meer (al vind ik de modder tot nog toe wel meevallen).

  Ik zag je op de linklijst bij Xaviera staan. Heb je gezien wat haar is overkomen? Ze schreef een log over o.a. Wilders dat blijkbaar door de schofjes van Geenstijl werd ontdekt. En ja hoor, daar kwamen de helden met hun reacties.:-s:-&

 7. Ze willen gewoon aandacht.

  Groetjes Chantal.

 8. @Frans: ja dat zal er wel mee te maken hebben denk ik ook wel, maar dan nog gaat men zo ook mee in standpunten die juridisch incorrect zijn. Vrees dat dat de indruk geeft alsof het om reele onderwerpen gaat wat niet in alle gevallen waar is.

  @iamzero: weet niet of het echt te laat is hoewel ik het met je eens ben dat over het onderwerp dubbele paspoorten inmiddels vrijwel niet meer terug kan.

  @Mannie: Elvis has left the building? 😉

  @pascal: oftewel dat zal zo wel blijven. Geen fijn vooruitzicht :/

  @Redstar: hoewel ik zelfs Marijnissen iets minder verstandig vind worden. Die lijkt momenteel oppositie te voeren omdat hij nu eenmaal oppositie voert en dan het liefst alleen gespeert op links. Maar in deze gaat hij er in elk geval niet in mee..

  @Epi: nou ja, hij heeft wel wat merkwaardige uitspraken gedaan maar lang niet alles haalt het nieuws (vragenuurtjes worden wel hele merkwaardige uurtjes 🙂 ) Had gehoord dat xaviera overspoelt was maar heb het logje nog niet gelezen, ga ik meteen even doen.

  @Chantal: dat is tenminste gelukt :((

 9. Wilders heeft vaak een goed punt, alleen weet het steeds weer slecht te verwoorden. :-\”

 10. @Brillie: tja, zelf vind ik al niet dat hij een goed punt maakt, maar hij weet het ook nog bizar te brengen ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft