Dierenmanieren

Het kwam groots in het nieuws: ‘Financier van dierenpartij deed dierproeven’!! Maar de uitleg lezende lag het toch wel iets genuanceerder dan dat.

“Een belangrijk financier van de Partij voor de Dieren is betrokken bij dierproeven. Het gaat om Nicolaas Pierson. Hij verdient volgens NRC zijn geld met de verkoop van geïmpregneerde klamboes, waarvan de chemicaliën zijn getest op dieren. Zijn bedrijf werkt samen met het chemieconcern Bayer, dat op grote schaal dierproeven doet.”

Ongetwijfeld is de Partij voor de Dieren hier niet gelukkig mee en ik ben ook zeker niet voor onnodig uitvoeren van dierproeven. Maar vroeg me toch ergens af of dit valt onder politiek bedrijven a la Wilders ..

Comments (2)Previous

Politiek is modder smijten?

Next

Wilsverklaring

2 Comments

  1. Epi

    Tja, dit lijkt op van een mug een olifant maken. Als die man op die manier wat terug wil doen… “Zijn bedrijf werkt samen…” Hoezo, wat heeft een klamboeverkoper met Bayer te maken? Die dierproeven zullen voor de ontwikkeling van medicijnen zijn, volgens strenge richtlijnen. Ben ik niet blindelings tegen.
    Ik heb ook wel eens met iemand samengewerkt die er andere opvattingen dan ik op na hield. Mag ik dan niet meer op Groenlinks stemmen?

  2. Ben het helemaal met je eens. Het nieuws vervloog daarna ook snel, de olifant kromp terug naar fruitvlieg ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft