Waterval

Vlak voor ik de volle emmer sop wilde opruimen, bleef mijn broek (natuurlijk) haken en zonder nog maar enigzins in te kunnen grijpen zag ik een liter of wat vocht onder het bed en in mijn tapijt verdwijnen. U mag daar best hard om lachen en normaal had ook ik de lol er zeker van ingezien. Maar ik zit niet lekker in mijn vel (lichtelijke understatement) en dit was letterlijk en figuurlijk de druppel blijkbaar. Heb een halfuurtje mijn mascara van mijn wimpers en mijn zorgen uit mijn hersenen zitten huilen. Nou ja, de boel was toch al zeiknat ..

Moet toegeven dat ik er wel wat om kon lachen toen ik liggend op bed probeerde tien liter water uit mijn tapijt te fohnen en mijn vriend vroeg of het al droog was.

Van welke druppel liep uw emmer de laatste keer over? 

Comments (22)Previous

Wilsverklaring

Next

Weinig diplomatiek

22 Comments

 1. desiree

  Mijn druppel die de emmer deed overlopen was een paar weken terug toen ik werd geinformeerd door mijn stiefzus over het feit dat mijn vader twee weken eerder overleden (en ondertussen begraven) was, buiten mijn medeweten om.
  Ik weet ondertussen nu waarom…

 2. Mijn emmer loopt meestal over van dingen die anderen overkomen (goed of slecht), als iets mijzelf overkomt is dat meestal reden om óf er extra hard tegenaan te gaan, óf te denken “bekijk het dan maar even, ik ga eerst een uurtje slapen”. Daar zou dat tapijt ook niet droger van worden, maar het is wel veel minder vermoeiend [-(;)

 3. Mijn emmer is momenteel op de bodem geperforeerd, zodat hij nooit over kan lopen maar van onderuit stroompjes lekt. Zodoende red ik het allemaal op slinkse wijze. 😉

 4. Van het feit dat gisteren ALLES misliep, alles wat ik vastpakte viel… tot mokken thee toe, heb wel drie keer moeten dweilen…

 5. Om de zoveel tijd loopt mijn emmer over. Maar da’s meestal na een dag of 3 weer voorbij. Dan kunnen mijn naasten er weer tegen voor een weekje of wat;)

 6. Lastig he die emmer en als het goed gaat weet je dat hij over een tijdje toch weer overloopt.

  Groetjes Chantal.

 7. Ik heb je gelinkt op mijn site.

  Groetjes Chantal.:d

 8. Ach..Moeilijk te zeggen.. letterlijk of figuurlijk?
  *zet de kraan uit*
  Dweilen weer!….zucht.

 9. @Desiree: mijn hemel wat afschuwelijk. Dat is geen druppel meer ..

  @Frans: het omvallen van de emmer was dan ook maar een trigger, op zichzelf is het zo’n ramp niet.

  @Wenz: Kijk maar uit, als de lekbak eenmaal overstroomt is er geen houden meer aan.

  @Chantal: dat zijn voor mij dagen om alles door de kamer te willen gaan gooien ja!

  @Leez: LOL Jijzelf hopelijk ook?

  @andere Chantal: meestal denk ik er maar niet over na dat de emmer nog vaker zal gaan overlopen 😉

  @feex: allebei is mogelijk *werpt dweil toe*

 10. Dat is meer een man bijt hond vraag. :-\”

 11. Epi

  Om leedvermaak lach ik nooit gauw dus mij hoor je over die omvallende emmer.
  Mijn laatste tranen vergoot ik in het filmhuis, bij de film Babel.

 12. ach, je hebt m al gelezen, mijn druppel, toch?! *zucht* 😉

 13. citrientje

  bommer, gewoon een badhanddoek of laken erop gooien en er vervolgens zelf op gaan staan, wel met blote voeten anders heb je ook natte sokken. Hier ervaring in zulke dingen.

  jammer dat het de druppel was. Maar nu je alle druppels eruit hebt, kun je weer een heleboel druppels aan.

  Wat een wijsheid hé.

  Sterkte hoor.

 14. Mijn emmer loopt zelden over in de zin van tranen. En gelukkig loopt ie uberhaupt niet zo vaak over. Maar als ie overloopt, berg je dan maar, want dan uit het zich meestal in ontiegelijke (hoe schrijf je dat eigenlijk? .; )chagerijnigheid. Het scheelt dat ik dan wel weer zo’n warhoofd ben dat ik vaak na een uurtje ofzo alweer vergeten ben waarom ik ook alweer chagerijnig was :)>- En daarna gaan we weer over op de orde van de dag.

  Ik geloof dat de laatste druppel een gebroken wijnglas was
  😕

 15. @Brillie: dat vind ik dan ook een heel leuk programma 😉

  @Epi: ik ben wel van de leedvermaak en zelfspot dus je mag er best om lachen. Babel nog niet gezien, mag de zakdoeken wel klaarzetten dus! (heb net je recensie ook gelezen)

  @Juul: inderdeed, jij had een mooiere oplossing om te ontladen denk ik 🙂

  @Citrientje: dat heb ik ook nog geprobeerd, twee strandlakens en een dweil en flink over heen gewalst. Maar uiteindelijk is het nu toch nog zeiknat op sommige plekken. Nou ja, uiteindelijk droogt het vast en de tranen ook.

 16. dinges

  Ahh, de druppel…

  Werkende bij de belastingdienst, op de dag van je functioneringsgesprek wat verre van ideaal verloopt een blauwe envelop op je deurmat vinden die je van al je spaarcentjes waarmee je de vrouw van je leven mee op vakantie zou gaan nemen, beroofd….

  advies: Life is a bitch, get over it.

 17. Geen idee. Mijn emmer loopt nooit over of ik ben een doorlopend overlopende emmer zodat ik het niet meer merk.

 18. mijn emmer liep onlangs over door een golfslag onbegrip.

 19. @dinges: get over it maar toch even een zware dobber lijkt me :/

  @Cornette: LOL, je komt niet over als een voortdurend overlopende emmer maar wie weet merken je lezers er ook niets meer van 😀

  @Jackie: dat is ook wel een flinke druppel.

 20. De druppel was mijn jongste ( 5 j)deze week. Vijftien hele minuten kwijt. Heb daarna de hele weg naar school gejankt. het deed hem niets.

 21. Och wat een schrik, dan lijken vijftien minuten onderhand vijftien uur denk ik. En kinderen he, die zijn flexibel en maken zich nog niet zo druk. Af en toe achter het behang plakken 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft