Nachtplassers kostbaar

Alsof arbeidsproductiviteit het grootste goed in een mensenleven is, komen er steeds meer onzinnige onderzoekjes los. Want je zal als werknemer toch te vaak koffie halen, te langzaam naar het copieerapparaat lopen of teveel met je ogen knipperen .. kost allemaal geld hoor jongens! Toch, zo absurd als het volgende onderzoek heb ik ze nog niet gelezen:

Werknemers die ‘s nachts vaak moeten opstaan om te plassen, kosten hun werkgever gemiddeld 3700 euro per jaar. Door de verstoring van de nachtrust ligt de productiviteit van zulke werknemers vaak lager dan normaal. Dat meldde een Belgische website over gezondheid, die zich baseert op een onderzoek van het farmaceutisch bedrijf Ferris. De resultaten werden gepubliceerd naar aanleiding van de Internationale Dag van de Slaap.

Een onderbroken slaap kan overdag tot problemen leiden. Een onderzoek bij Zweedse werknemers wees uit dat de productiviteit met ruim 9 procent daalt. Ook zijn vitaliteit en energie minder dan bij werknemers die ‘s nachts kunnen doorslapen. Ruim de helft van de bevolking boven de 50 jaar moet minstens een keer per nacht naar het toilet. (ANP)

Wat dan pas echt geldverspilling is .. dit soort onderzoekjes!

Of zou het een vervroegde 1 april grap zijn? 

Comments (7)Previous

BlundeRRRRRROAH

Next

Paniek!!

7 Comments

 1. Epi

  Ik hoor er niet bij want ik plas zelden ‘s nachts.:P
  Hoe kom ik aan het complete onderzoek? Ik wil het mijn baas laten zien.;)

 2. Hebben ze al besloten als volgende te onderzoeken wat de gevolgen zijn van met je man/vrouw in één bed slapen? Dat schijnt de nachtrust af en toe ook wel eens behoorlijk te beperken.

  (Volgens mij zou niet opstaan om te gaan plassen trouwens nog veel storender voor de nachtrust en de produktiviteit zijn)

 3. als je nachtdienst heb slaap je toch overdag ?. En als je overdag werkt moet je toch ook wel eens een keer zeiken of koffie halen ?

 4. desiree

  Stelletje zeikerds zeg /:)

 5. :-?Sorry baas, maar ik moest vannacht plassen!:)>-
  Ik wacht onderzoek van ouders af!OOk leuk te vermelden in een sollicitatiegesprek…”En ik hoef snachts NIET te plassen”

 6. @Epi: dat wordt googelen aan de hand van het krantenartikel vrees ik .. 🙂

  @Frans: ik schat zo in dat over een jaar of tien mensen verplicht worden in aparte kamers te slapen en s’nachts een katheter te gebruiken 😉

  @Mannie: omdat je met plassen je slaap verstoord zou dat veolgen hebben voor je productiviteit overdag. Met nachtwerkers zal dat wel andersom zijn. Dat je het maar ff weet hahahaha

  @Desiree: hee, wetenschappelijk onderzocht he! 😀

  @feex: LOL Die solicitatiebrieven worden steeds uitgebreider 😉

 7. Mijn productiviteit is sowieso wat aan de lage kant…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft