Uurtje minder

Piet Paulusma heeft er geen probleem mee, die slaapt ‘gewoon een uurtje minder’. Maar ik ervaar het toch enigzins als jatwerk …

En blijkbaar raken meer ervan van slag, kon spontaan geen posting meer zichtbaar krijgen. Anderhalf uur zoeken, speuren en vloeken later was het spontaan ineens opgelost. Dus eigenlijk ben ik nu twee en half uur kwijt …

Comments (21)Previous

Zaterdag Crypto

Next

De Bos Tapes

21 Comments

 1. Eerlijk gezegd, heb ik er geen last van, ondanks dat ik extra kort heb geslapen. 😉

 2. :”> O… Ik was vergeten dat de zomertijd inging…
  mijn slaap nog niet uit.#:-s

 3. En ik was net van plan om een uurtje langer te slapen:((

  Groetjes Chantal.

 4. Ik heb nergens last van hoor, tenminste wat dat betreft dan 😉

 5. Ik blijf het maar vreemd vinden dat dat om economische redenen is ingevoerd, die zomer/wintertijd. Ik altijd maar denken dat dat in verband met ons bioritme was ofzo, maar nee: puur om stook- en elektriciteitskosten te besparen. Dit is de ‘echte’ tijd toch? Of is juist de wintertijd dat…? Hm, kluts kwijt. 😀

 6. Dan pak jij ergens in oktober toch gewoon 2,5 uur terug… :d

 7. Ik heb er eens een keer geen last van. Jatwerk is het ook niet, want dat uurtje komt gewoon weer terug. Het is dus een geleent uurtje zonder rente..:x

 8. citrientje

  heb er geen moeite mee, gewoon net zo lang slapen als anders.

 9. tja, ik dacht ook vroeg op te zijn…

 10. desiree

  Als straks de wekker gaat zal ik het wel merken 🙁

 11. Nou ik heb simpelweg maar te kort geslapen en dat voel ik nu goed. Vanavond ook drie kwart fil gemist, in slaap gevallen. Nou ja, het zal morgen wel weer wat ingehaald zijn hoop ik.

 12. @Wens: in Nederland hebben we feitelijk nooit de goede tijd. omdat we daar het meeste zaken mee doen hebben we altijd de west-europese tijd aangehouden. De wintertijd ligt nog het dichtst bij de echte tijd (waarbij de zon om twaalf uur op het hoogste punt staat), maar dan nog staat hij dat in Nederland pas omstreeks één uur en zomers dus zelfs pas om 2 uur. Om wat dichterbij de werkelijke tijd te blijven zouden we de Engelse tijd aan moeten houden, en wel de Engelse wintertijd.

  En ik heb er meestal weinig last van: ik slaap toch al enigszins onregelmatig en hoef eigenlijk niet op een bepaalde tijd op (als ik maar zorg dat ik even wakker ben om mijn medicijnen naar binnen te gooien kan ik daarna rustig weer door slapen)

 13. desiree

  Auw 🙁

 14. Ik heb nooit last van de klok verzetten, wat is een uur op een mensenleven.

 15. @Frans: ik word gewoon later wakker en heb dan bijna helemaal geen dag over 🙁

 16. Epi

  Woeoohoeeoe :(( CiNNeR, mijn reacties verdwijnen hier steeds en worden ook niet meegeteld en bij ‘laatst opgebiecht’ weergeven. Hoe kan dat, wat doe ik fout? 🙁

 17. Ik vind het wel lastig om alles weer in te stellen op de zomertijd.

 18. @Feex: gewoon 23 uur stil zetten, dan ben je er ook :d

 19. Je zou oktober niet eens halen, dan mis je toch zo maar EEN uur van je leven.

 20. Joke

  Ik houd er niet van. Maar toen ik voorgerekend kreeg dat als de zomertijd niet bestond, het in juni al om half drie ‘s nachts licht zou worden en om 10 uur donker, tja, ik moet zeggen dat ik toen ietwat positiever er tegenover stond.
  Alhoewel dat positivisme smolt als sneeuw voor de zon toen de wekker de volgende dag ging. Om 6 UUR (oude tijd)….grmbl

 21. Nu valt het wel mee. Maar in het najaar is het twee maal zo erg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft