Ieww draadje

Onschuldig kwam ik thuis van boodschappen doen en zie Knoepie (voor de toevallige voorbijganger: onze poes) met een touwtje spelen. Omdat ze nogal neigt alles wat plastic of touwtje is, op te vreten wilde ik het al weggrissen om tot de horror ontdekking te komen dat het uit haar anus hing. *griebus!* Net zo lang als haar staart en Joost mocht weten hoeveel er nog inwendig vertoefde. Nuchter en makkelijk als ik normaal ben – Dolly (yep, ook poes) nam ik uit noodzaak zelfs elke twee weken mee onder de douche – moest ik nu ineens de neiging onderdrukken miepend in paniek te schieten (we hebben allemaal wel eens een slechte dag he!).

Maar ik ben nu eenmaal baasje en er was verder niemand in de buurt. Dus eerst maar een poging of ik het los kon trekken. Helaas, stevig vast en zij raakte ze hysterisch, geen goede oplossing dus. Toen nog een poging om een deel af te knippen, als een soort halve oplossing. Ook dat was niet ok en ik werd meteen ook maar afgekeurd. Gelukkig kwam toen vriendje thuis die vaststelde dat ze een streng draden uit het tapijt heeft weten te sleuren, maar meteen de dierenarts heeft gebeld en ons heeft ingeladen op weg naar de oplossing.

Ze heeft geluk gehad, de dierenarts wist het er voorzichtig uit te trekken: nog zo’n dertig cm! Meestentijd eindigen dat soort debacels in operaties vertelde hij, dus ze kwam erg goed weg nu. En typisch, zo hysterisch als ze thuis was zo rustig was ze bij de dierenarts. En gelukkig maar.

We hebben haar opnieuw uitgelegd dat ze echt moet kappen met die touwtjes cq plastic fetish maar ik vrees dat we binnen een paar jaar geen tapijt meer op de vloer hebben liggen…

Comments (16)Previous

De Bos Tapes

Next

Huishoudelijke mededeling

16 Comments

 1. Toch maar zeil op de grond leggen dan ofzo 😉

 2. desiree

  Je hebt van dat hoogpolige tapijt, dat zijn alleen maar draadjes van een paar centimeter max, bouclé tapijt kan draden tot in het oneindige hebben.
  Dit geeft mij meteen een beeld van een kat die een tapijt aan de voorkant heeft hangen in de bek en een bol draad aan de andere kant…
  Beter een draad dan zo’n lintworm Cin.
  Daar zou ik nou gek van worden en mezelf meteen op zware wormenkuur zetten (en natuurlijk ook poes)

 3. Knoepie heeft het gewoon wat hoog in de bol: ze wil Pers worden 😉

 4. Ja, dol op draadjes zijn ze….

 5. Ze zou een goede stofzuiger zijn.:-\”

 6. desiree

  @ Frans54 😀
  Goeie!!!

 7. Laminaat, een uitkomst met huisdieren! 😡

 8. Vreselijk. Dat kan erg slecht aflopen! Brrrr. Ik moet er niet aan denken.

 9. Rare gewoonte van die kat. Dure operaties in het verschiet. Kijk maar uit.

 10. desiree

  Muilkorven misschien?

 11. Mooi verhaal.

  Groetjes Chantal.

 12. De hond van ons had een x een stuk plastic eruit hangen, was nog in de tijd van de vuilniszakken..gellukkig konden we het zelf verwijderen.

  Dat verhaal van jou .kan me er dus zeker iets bij voorstellen!

 13. MeisjeMeisje

  Ach gelukkig is die van mij nog niet zo erg. Boris kotste hier afgelopen week een tennisbal uit, die ik vantevoren niet meer op tijd kon afpakken. Gelukkig kwam het er weer van voren uit, soms wil zoiets ook wel eens voor een maag/darm obstructie zorgen. Dan ben je nog verder van huis.
  Voor de rest geen tapijt hier in huis, scheelt alleen maar. 😉

 14. Meer huisdieren met fetish lees ik, het lijkt toch zo tegennatuurlijk om vuilniszakken, tennisballen, draden of schoenzolen naar binnen te werken?! Even alle tapijt in huis vervangen ligt enigzins boven het budget, in het volgende huis zullen we er zeker wel rekening mee houden. Tot die tijd maar wat kuns en vliegwerk (en heb haar het vandaag niet meer zien doen, misschien heeft ze er per ongeluk toch iets van opgestoken?)

 15. Sandra _ Pukske

  brrr wat een verhaal, ik zou zelf ook meteen in de stress schieten ben ik bang…/:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft