Fijn zo'n dag

Het begon al verkeerd toen ik na een paar uurtjes slaap uit bed gedreven werd door een hels lawaai. De buitenboel wordt gerenoveerd en vandaag werden de portieken met afdak van de muur gesloopt. Met complimenten voor de bouwvakkers trouwens, heb nog nooit zulke rustige werklui meegemaakt. Maar slopen is nu eenmaal lawaai en niet meer kunnen slapen. En daar krijgen we een hele zomer mee kado, joegei!

Daarna maar meteen een standaard rondje bellen over de binnenboel. Die stort namelijk meer in elkaar alleen interesseert dat dan weer niemand. Na vele kloterige wachtmuziekjes en dozige vrouwen bleken geen van de contacten aanwezig. Dat had ik kunnen weten, een dag die slecht begint blijft meestal slecht tenslotte.

Dan maar de deur uit om dat pakje op te halen wat ik nog op moest halen. In de stad want iemand moet ervoor tekenen en dan voldoet het plaatselijke postkantoor ineens niet meer. Vanzelfsprekend ging het regenen maar goed, daar groei je groot van. Op een stikdruk, onoverzichtelijk kruispunt aangekomen besloot ik na vijf minuten dat het stoplicht van zijn lang zal ze leven niet meer op groen zou springen, omrijden dus. Postkantoor was rustig, dat scheelt dan weer. Jammer, een klein kadootje zit in een enorme doos die in geen enkele tas past. Eerst maar naar de viswinkel voor ik van mijn stokje ga, vergeten te eten .. *zucht*

Net als ik besloten heb het pakje maar op mijn bagagedrager te gaan vastknopen breekt er een wolkbreuk los. Hmz, dat wordt niks. Doos maar slopen, kan alles los in de tas. Terug naar het postkantoor om de doos kwijt te raken en hups weer naar de snorfiets. Shit, mijn slot wil niet open!!

Pfff. Na nog wat vervelend treffen met automobilisten die hun rijbewijs bij een pakje boter gekregen hebben, ben ik net weer thuis. En ik doe geen flikker meer vandaag!

[Edit]Toch nog een goed nieuwtje: mijn vierdejaarscheckup na operatie voorstadium baarmoederhalskanker blijkt tip top in orde! Nog een jaartje te gaan ..[/edit] 

Comments (14)Previous

Huishoudelijke mededeling

Next

Weg blokkade

14 Comments

 1. Dat laatste is het belangrijkste. Van harte!
  En vergeten te eten. Zeer herkenbaar. Wanneer leren we het nou eens?

 2. Dankjewel! Enne … het is alweer even geleden dat ik het helemaal vergat, het komt wel hoor .. ooit πŸ˜€

 3. Wat zullen die flikkers teleurgesteld zijn (Oeps wat zeg ik nu op de vroege avond, zal van de migraine komen πŸ™

 4. Dat laatste is tenminste een goed bericht.

 5. Epi

  Ook een proficiat met dat laatste.

  Wat een ellende, ik las ook je verwijslog over de toestand van je huis. Is er geen plaatselijke huurdersvereniging die iets voor je kan betekenen? Of anders de landelijke Woonbond?

  Ben ik dan de enige die wil weten wat er in dat pakje zat? πŸ˜•

 6. Postief eind dat maak toch je dag weer goed.

  Groetjes Chantal.

 7. “Eerst maar naar de viswinkel” -> Ghahahaha ik dacht om een of andere reden dat je een dierenwinkel bedoelde, zo eentje waar ze levende vissen en visvoer verkopen… En toen was de rest van je zin toch wel heel vreemd. πŸ˜› Maar ik snap hem onderhand wel al, gelukkig. πŸ˜‰

  En zo zie je maar weer dat een rotdag toch nog positief kan eindigen. Sterker nog: liever zo dan andersom: dat je pakketje wél in je tas paste maar je vierdejaarscheckup slecht uitpakte… ik bedoel maar. πŸ™‚

 8. @Frans: LOL Dacht dat je gewoon in een flauwe bui was πŸ˜‰

  @pascal: zekers!

  @Epi: tnx. Enne, als huurder kan je maar weinig heb ik gemerkt. De geschillencommissie stuurde de brieven gewoon naar de woningbouw die zelf mag oordelen en dus oordeelde dat er geen vuiltje aan de lucht is. De huurcommissie kan alleen de huur verlagen als pressiemiddel maar de verlaging wordt afgeteld vanaf de maximum mogelijke huurprijs waar wij een eindje onder zitten. Oftewel, het huis moet volledig in elkaar storten wil dat iets opleveren. En dan is het op of we moeten een dure advocaat nemen. Dat is ook wat de woningbouw van begin af aan al aanraad gek genoeg: “stapt u maar naar de rechter hoor” en dat is zeer vriendelijk bedoeld ook nog?!

  Er is wel een verzekeringszaak geweest die hebben we gewonnen en er zijn drie keer experts ingehuurd die eveneens ons in het gelijk stelde. Op een gegeven moment werd ons vertelt dat de boel afgebrken zou worden en hebben we het een tijd laten rusten. Toen werd het niet de sloophamer maar renovatie, wat ook prima klonk. Alleen bleek eind vorig jaar ineens dat ze alleen de buitenkant renoveren. Sindsdien bel ik maar weer af en toe en de opzichter van het ingehuutrde bedrijf om de renovatie te doen geeft telkens door dat het hier binnen niet pluis is. Tot nog toe geen resultaat.

  Ga nu de huismeester binnen slepen en verder weet ik het nog niet.

  Ow enne, in dat pakje .. daar zaten leuke dingskies in voor vriendje van de Expo πŸ™‚ (neeee, niets ranzigs)

  @Chantal: dat dan weer wel πŸ™‚

  @Wenz: lol, broodje haring gegeten dus πŸ˜€ En idd, beter dan andersom!!

 9. Fijn dat de apk goed is verlopen,heb je dat alweer gehad.
  Enne de bouwvakkers.. tja s,morgens de werklust is goed te verdragen als er 1 ‘strak in het pak six pack heeft’
  S,morgens ,(en de rest van mijn dag) fleurt dan de hele boel op..
  Maar de lawaai.. tja, is lastiger ( vandaar geen carriere in de constructie vrees ik).
  Ach de zon gaat meer schijnen,,dat doet een mens goed..

 10. @feex: het lastige is dat ik met mijn verschoven bioritme voornamelijk s’ochtends slaap. Acht jaar verwoede pogingen een maatschappelijk ritme te verkijgen was een moddergevecht wat ik uiteindelijk (op advies van een arts) gewoonweg heb opgegeven en ik functioneer beter met mijn eigen ritme. Voor mij is het dus alsof ik nu nachtelijk te vroeg wakker word gemaakt en daar begin ik nu als een berg tegen op te zien. Buiten nog de rommel buiten, de stijgers en dus mensen voor de ramen, alle keren dat ik thuis en wakker moet zijn om mensen in huis te laten en de zooi die het gaat geven als de hele voor en achterkant vervangen wodt. Maar goed, het is niet anders.

 11. Die laatse update: GOED NIEUWS!!!

 12. Hoezo is trouwens het plaatselijke postkantoor niet goed genoeg ?.
  Hier kan ik gewoon pakjes halen waarvoor getekend moet worden op het pleintje en niet helemaal in de stad. Als dat had gemoeten had ik ze wel gebeld van kom het maar lekker nog eens langsbrengen πŸ˜‰

 13. πŸ™ dat is lastig zo,n afwijkend bioritme.. gelukkig slaap ik meestal wel goed, soms is mijn bioritme van slag en slaap ik te kort/weinig, vermoeiend…
  Tja… blijft behelpen dus.. zolang ze nog ‘bezig’zijn bouwen zonder lawaai kan ook niet..

 14. @Chantal: JA :x:d

  @Mannie: Dit hier is zo’n postagentschap, die geven niets uit waarvoor getekend moet worden. Enne, kan wel bellen, hebben hun ook wat te lachen en zitten wij zonder pakje πŸ˜‰

  @feex: voral met dit soort dingen is het wel lastig ja, verder ben ik het wel gewend. Maar mag me gelukig prijzen dat het een hele rustige groep bouwvakkers is, scheelt toch driekwart van het lawaai merk ik wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft