Zaterdag Crypto

Een foute en daar een goede bundel achter maar als je het doorziet zijn de bands de moeite waard. (6,3)

…… …

(Om iedereen enig puzzelplezier te gunnen, wil ik u vragen niet meteen de oplossing te melden maar een cryptische omschrijving of een leuke hint te plaatsen)

Comments (11)Previous

Weg blokkade

Next

'Kleine' loonsverhoging

11 Comments

 1. Er volgt een politieagent, niks meer en hij zou kwaad zijn.

 2. PideNs

  @Frans54: :)>- ,mooi gevonden, duurde even voor ik die politieagent geplaatst had.

 3. Epi

  Ik kan helemaal niks plaatsen.:((

 4. plaats JIJ maar eens de oplossing…
  kucht…zucht:-w

 5. :-w Ik zie het niet.:((

  Groetjes Chantal.

 6. PideNs

  De oplossing is Wouter Bos b-)

 7. Daar ben ik het helemaal mee eens :d

 8. Daar was ik van zijn levensdagen niet op gekomen 🙂

 9. Pidens kan de zijne vast beter uitleggen dan ik, die van mij is als volgt op te vatten: Wout is een (lokale) scheldnaam voor een politieagent. “Er volgt”: dus “er” moet achter de “wout”= wouter

  Niks, nul e.d. worden in cryptogrammen vaak gebruikt om de letter O aan te geven. Met een extra O zou er dus “kwaad” staan. Kwaad = Boos (woest zou ook kunnen maar dan houdt je zonder de o vier ipv drie letters over), daar zit dus een extra O in, haal die er weer uit en je hebt Bos.

 10. PideNs heeft hem wel uitgelegd maar ik kan de uitleg niet makkelijk reproduceren moet ik bekennen. Mocht iemand er wel behoefte aan hebben, geef een gil en hij legt het vast alsnog uit.

  Ik ken ook niet alle crypto-regels merk ik. Bijvoorbeeld dat nul e.d. als o gezien mag worden, wist ik weer niet. Wel heb ik door dat ‘erachter’ aan kan wijzen dat het eerste deel later komt. Nou ja, ik leer het oooit wel hoor 😀

 11. PideNs

  Bij deze dan toch maar de uitleg.
  Bundel is bos maar ook woud, foute bundel is wout, daar is er, dus “foute bundel en daar” is “Wout” + “er” en daarachter een goede bundel is “Bos”. Extra aanwijzing is het stukje over de bands, een band is ook een tape het meervoud is tapes en slaat op De Wouter Tapes.
  Simpel toch :-“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft